50reacties

‘Onze mooie kermis zonk naar dieptepunt’

Vrijdagavond liep ik tijdens de openingsdag een rondje over de zomerkermis van Helmond. Helmond kermis stond vroeger bekend als DE kermis van de regio met ieder jaar wel een primeur van een nieuwe zaak en altijd de mooiste zaken die Nederland te bieden had. Echter zie ik tot mijn grote spijt al jaren constante achteruitgang van met name de zomerkermis, met als dieptepunt toch wel echt de editie van dit jaar 2014. Attracties op het Speelhuisplein staan te ver uit elkaar, de Markt heeft te weinig ruimte ter hoogte van de Veestraat en tot overmaat van ramp wordt het Ameideplein maar voor de helft gebruikt. Mede hierdoor heerst er een enorm sfeerloos en triestig gevoel. Ik, en waarschijnlijk vele mede-Helmonders, zou graag zien dat de gemeente de kermis eens flink onder de loep gaat nemen om het de allure van weleer terug te geven.

Naar mijn idee zou het beter zijn om op de Markt wat meer grootvermaak te plaatsen en op het Ameideplein wat echte toppers wat betreft vermaakzaken. op de Watermolenwal kan men wat eet- en spelzaken plaatsen om zo verder te gaan naar het Speelhuisplein en daar dan het podium weg laten en de attracties die erg ver naar achter staan, zoals de Breakdance en de Booster op de plek neer te zetten waar nu dat podium staat. De kermis kan men dan verder doortrekken naar het Havenplein en op die locatie een groots podium plaatsen waar bekende artiesten optreden waar eventueel thema-avonden aan vast gehangen kunnen worden, Bijvoorbeeld een avond dancemuziek met een bekende dj, een avond Nederlandstalig, een avond Rockmuziek en een avond kleinkunst. Via het havenplein kan men dan de ronde completeren door de Veestraat te gebruiken voor plaatsing van diverse eet- en spelzaken en wat compactere kinderattracties om zo weer terug richting de markt te gaan. Zo heb je een ronde die erg fijn lopen is en waarbij de uitgaansgelegenheden op het Havenplein betrokken worden in het geheel en waar zelfs de uitgaansgelegenheden op de Steenweg van kunnen profiteren.
Bovendien zou het verstandig zijn van de Gemeente Helmond om in eerste instantie iets minder naar inkomsten uit pachtgelden te kijken en wat publiekstrekkers zoals de Mission Space en een mooi Reuzenrad op uitnodiging te laten komen. Mede door het standaard aanbod aan attracties is onze mooie kermis gezonken naar een dieptepunt. Dus Gemeente Helmond, als onze kermis jullie lief is gooien jullie het plan volgend jaar eens over een heel andere boeg, anders ben ik bang dat de kermis uiteindelijk een stille dood sterft.

Was getekend,
Een echte Helmondse kermisliefhebber

In de reacties hieronder staat een update van de weblog.