38reacties

Reünie roemruchte sociëteit Revolver


Willem Thijssen (Willum Fillum) en Thom Ummels zaten beiden op de HBS van het Carolus Borromeus College aan de Mierloseweg. In de vijfde en examenklas richtten zij het undergroundblad “Hellup” op. Dit werd vooral verspreid onder scholieren en studenten in Helmond en omgeving.
“Hellup” schopte flink aan tegen de gevestigde orde en het katholieke machtsbolwerk dat in die tijd in Helmond heerste. De regels van toen zorgden er bijvoorbeeld voor dat Thom Ummels vele malen de toegang tot school werd ontzegd vanwege te lange haren. Het blad paste in de activiteiten die door provo’s en zogenoemde hippies in heel het land werden georganiseerd.

Vanuit “Hellup” richtten Willem en Thom REVOLVER op. Een voor Helmondse begrippen zeer bijzondere jongerensociëteit, die naast internationaal bekende gelegenheden als Fantasio en Paradiso in Amsterdam deel uitmaakt van de zogeheten Provadya beweging.
De toenmalige wethouder Van Deutekom was een van de weinige bestuurders die iets in de plannen voor Revolver zag. Ook het hoofd cultuur van die tijd Jan Maas verrichtte goede diensten. En zo kwam het dat de leegstaande fabriekshal van Everts en van der Weijden aan de Binnenparallelweg langs het spoor voor Revolver ter beschikking kwam.

In no time werd er door een inmiddels sterk groeiende groep medewerkers de voormalige kantine en directiekantoren in gereedheid gebracht voor openstelling voor het publiek. Het eerste festival was op 11 januari 1969. Groepen die optraden waren: Dirty Underwear, Moses Blues Exemple, Sad Souls, en de in Helmond zeer populaire band Sophisticated Suicide Flight, voorheen FAX.

Revolver trok jongeren van heinde en verre. Allereerst omwille van de bijzondere sfeer en de goede programmering. Een voor Helmond van die tijd zeer libertijnse geest waaide door de voormalige schroefboutenfabriek. Er was een theetuin waar naar hartenlust werd geblowd, een nog nooit vertoonde lichtshow van Dr. Janus, revolutionaire en opruiende lectuur. Revolver kreeg een bekende en beruchte uitstraling. “Een plek waar ouders hun kinderen liever niet naar toesturen”, zoals het Helmonds Dagblad in een kritisch artikel schreef. Er kwamen topgroepen als Cuby and the Blizzards, the Outsiders, Groep 1850, en in de zomer van 1969 een groot popfestival met The Pretty Things uit Engeland.

In de korte tijd van haar bestaan is Revolver bij veel jongeren, maar ook ouderen, van die tijd tot de verbeelding gaan spreken. Vaak werd er over een reünie gesproken. Veertig jaar kwam het er niet van. En nu eindelijk dan wel.
Momenteel worden de namen verzameld van de mensen die hun medewerking aan Revolver gaven of op andere wijze de sociëteit ondersteunden. Het organisatiecomité roept belangstellenden voor de reünie op zich te melden of mogelijk anderen op de reünie attent te maken. Ook mensen die nog materiaal, archiefstukken e.d. uit die tijd hebben, kunnen zich melden.
Aanmelden voor de reünie kan rechtstreeks via revolver1969@hotmail.com
Benieuwd naar herinnering en overlevering? Reageer dan hieronder.

In de reacties hieronder staan updates van de weblog.

Gastblogger
38 reacties
Reageer

Wat ontzettend leuk. Helaas ben ikzelf van een generatie later, maar soms mijmer ik wel eens met vrienden over hoe het zou zijn geweest om er in de zestiger jaren bij te zijn geweest. En dat lijkt mij geweldig. Het Love, peace and understanding gevoel zal ik maar zeggen. Als ik dan zo'n verhaal lees dan weet ik dat het geweldig was. Ook in Helmond.

Heel veel succes met de organisatie van de reünie! Ik ga het volgen.

Ja Johan , dan heb je wat gemist, wij hadden vroeger ook zoiets en de jaren 60 waren toch wel heel bijzonder. Bij ons thuis werd er veel naar klassieke muziek geluisterd, dus toen daar de moderne muziek van mij bij kwam werd dat niet gewaardeerd door mijn ouders, dit soort muziek was niet goed voor mijn opvoeding beweerden ze dan.
Wij hadden vroeger een hotel bij mij thuis en met een van de eerste festivals bij ons sliepen Cuby and the Blizzards en the Outsiders, bij ons in hotel, mijn vader was er niet blij mee want het waren maar viezeriken. Een beetje had hij ook wel gelijk want je wilt niet weten hoe smerig de hotel kamers waren toen ze weer vertrokken waren. Maar enfin het was een leuke tijd met al die nieuwe muziek stromingen die toen als paddestoelen uit de grond schoten. Zo'n reünie is niet te versmaden, ik hoop daarom dat veel mensen van die tijd dit lezen en er naar toe gaan.

Ik heb deze log met een glimlach gelezen. Een heerlijk verhaal en het zou geweldig zijn als mensen die erbij waren, mensen die er zijn geweest maar ook mensen die van thuis er niet heen mochten, hier hun verhaal willen vertellen.Ik hoop op reacties en misschien zelfs wel een reunie !

@Willem Thijssen en Thom Ummels:
Ik ben erg benieuwd naar jullie herinnering en overlevering! Hoewel ik toen nog moest beginnen, lijken me dat zeer interessante verhalen.
Ik ga zeker komen als de datum een beetje uitkomt.

legalise pot groot op een muur, Loetjes theetuin, optredens, entree zaal via een vagina,het komt allemaal terug in mijn herinnering.
mooie tijd was het.
zou het geweldig vinden de reunie mee te maken en allerlei mensen (weer) te zien.
De cacaofabriek lijkt me een prima lokatie.
ik blijf het volgen, Pieternel.

Helemaal goed Pieternel geweldig reünie
Er wordt veel vergeten wat er in Helmond allemaal is gebeurd.
Ik heb me goed uit kunnen leven in die tijd bij revolver.En ontdekkingen gedaan zwartjes films bijvoorbeeld.
Spontaniteit van de mensen.
Loetje kon ik al we hadden al een keer met een groepje dat wekelijks bij elkaar kwam en platen draaien van Bob Dylan het centrum voorzien met verf met de tekst als FAX .

Ik hoorde dat 30 mei de datum wordt...

In de krant stond vandaag dat wethouder Jos Boetzkes destijds die ingang (vagina) maakte van de soos van Revolver. Klopt dat? Wel lachen dan. Ik zie het hem nu al overal uitleggen. Hahaha.

mooie tijdt gehad daar.ben weleens
in een beetje wazige bui boven van het bordes naar beneden gevallen.
succes met de reunie.huub.

huub zwanenberg

hartstikke leuk zon reunie. wil graag daarvoor in aanmerking komen. heb goeie heringeringen aan die tijd.laat ff weten wanneer het plaats vindt.groetjes pdv xxx

peter de vries

Ook nu nog na al die jaren denk ik nog met regelmaat terug aan de relaxte atmosfeer, de mooie optredens en de geweldig mooie lichtshows. Ik hoop dan ook op de reunie geen computergestuurde maar de echte lichtshow nog een keer te zien. Een van de groepen die ik me zo nog voor de geest kan halen is Blue planet met de zanger in het pak van de Amerikaanse vlag. Uiteraard wil ik erbij zijn. Succes

Frank van den Wittenboer

Ontzettend leuk een reunie. Heb goede herinneringen aan de provadya beweging. Vooral de ludieke activiteiten in de oude kantine: lightshow van Jan, Super Sister, Bram & Freek, Group 1850, Dirty Underwear met het Electic Chamber Music ensemble, onze eigen Sophesticated Suicide Flight, het spraakmakende optreden van theatergroep "a horrible night", de masturbatie-act van een weirdo; zanger van een groep uit Venlo(naam vergeten) met Zappiaanse taferelen, de theetuin van Loetje en Ivonne en de ludieke entree waaraan ik zelf nog meegewerkt heb. De vagina was volgens mij een verzinsel van Jos Hermes en Jack Harden. Jos Boetzkes heb ik in die tijd niet gezien bij Revolver. Denk met plezier terug aan deze tijd en kijk dan ook uit naar deze reunie. Houd me op de hoogte.

Wat leuk om dit forum te vinden. Gegoogeld op "Willum Fillum", want ik ken hem nog van Carolus, evenals Thom Ummels die naast mij zat in 4 hbs. Van Thom leerde ik het verschil tussen linkse en rechtse politiek, hoewel ik niet meeging in zijn keuze. Ik weet ook nog van zijn problemen met zijn lange haar. Willum kende ik van de muziek, hij was o.a. 'manager' van een popgroepje. De naam Sophisticated Suicide Flight zegt me ook nog wel wat. In mijn archief zit nog een ontwerp dat ik maakte voor een wandschildering in Revolver (rond een rond raampje dat als oog moest fungeren). Nooit uitgevoerd. Ook wel een paar keer zo'n blowfeest in Revolver meegemaakt (mijn eerste lightshow met van die vloeibare dia's) maar die sfeer trok me niet zo: met een zonnebril in een donkere ruimte rondlopen zag ik voor het eerst en leek me behoorlijk overdreven. Willem Thijssen heb ik later nog wel eens op tv gezien als voorman in het filmhuis-circuit. Wat is de tijd gevlogen!

Kees Henselmans

was erbij van begin tot eind, met de pretty
things, kermis in helmond, een lange engelsman met bontjas en hoge hoed in de autoscooters, lachen en na het optreden
in het hotel vlogen de bitterballen tegen de muur, een oom van mij heeft toen nog de kamer opnieuw behangen, zie jullie op de reunie.groeten uit nijmegen.

Update:
REVOLVERWEKEN met expositie, film, poëzie en boek
De reünie van het roemruchte jongerencentrum REVOLVER in Helmond wordt gevierd met een reeks gevarieerde activiteiten. Tijdens de met REVOLVERWEKEN aangeduide periode is er een expositie van oud-medewerkers in de Cacaofabriek, worden er in het Filmhuis films vertoond van Oscarwinnaar Willem (Fillum) Thijssen, en komt er een poëtisch gedenkteken op de plek van het voormalige jongerencentrum. Daarnaast verschijnt er in beperkte oplage een speciaal herinneringsboek met de titel REVOLVER STORY.
Het is dit jaar veertig jaar geleden, dat REVOLVER zijn deuren voor het publiek opende in het oude fabrieksgebouw van Everts en van der Weijden aan de Binnenparallelweg.
Het organisatiecomité van de REVOLVERWEKEN bestaat uit de oprichters Willem Thijssen en Thom Ummels, en oud- medewerk(st)ers Loetje Merkx, Marja Thijssen en Will Rutten. Zij hebben gekozen voor een aantal uiteenlopende activiteiten voor een brede doelgroep.
"Aan de ene kant willen wij met de oud-medewerkers en een aantal direct betrokkenen terugblikken en herinneringen ophalen aan die veelbewogen periode. Anderzijds bieden wij een breder publiek de mogelijkheid (nog) eens kennis te maken met REVOLVER en de kunstuitingen van oud-medewerkers", aldus de organisatie.

Expositie REVOLVERHELDEN
Vrijdag 22 mei opent wethouder cultuur Bethlehem de expositie REVOLVERHELDEN in De Nederlandsche Cacaofabriek aan de Engelseweg 1B in Helmond. Onder leiding van conservator Marja Thijssen is er een expositie samengesteld met kunstuitingen van 'n elftal oud-medewerkers van REVOLVER.
Er komt werk van Jan Bogaerts, Tom Kooijman, Paul Kooijman, Marja Thijssen, Willem Thijssen, Louk Kuijs, Tij Kools, Thom en Inge Ummels, Herman Hermens, Reinier Gadellaa, en Frank Overzier.
Daarnaast zijn er allerlei foto's, films en attributen uit die tijd te zien. Verder zijn de covers van het undergroundblad "Hellup!" te bezichtigen. De legendarische "Loetje's Teetuin" maakt ook deel uit van de tentoonstelling.
De expositie loopt tot en met 7 juni en is geopend op woensdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Boek REVOLVER STORY
Tijdens de opening van de expositie wordt het exclusief herinneringsboek REVOLVER STORY gepresenteerd. Het boek dat verschijnt in een beperkte en authentiek uitgevoerde oplage wordt naar verwachting een "collector's item". Naast alle edities van "Hellup!" zijn in deze documentaire uitgave het Dichtersnummer, kenmerkende foto's, een uitgebreid knipseloverzicht, en verslaglegging en rapportage opgenomen.
REVOLVER STORY telt ruim 200 pagina's en is zolang de voorraad strekt te koop voor 20 euro.

Een dag eerder op donderdag 21 mei vertoont het Filmhuis de Nederlandse première van de meest recente film van Willem Thijssen "Practical Pistol Shooting" met onder meer Thom Hoffman en Michael Pas. Vooraf zijn de met een Oscar bekroonde tekenfilms van Thijssen te zien: "Een Griekse Tragedie" en " Father and Daughter". Dit programma wordt ook nog op andere dagen vertoond.

Reüniedag
Zaterdag 30 mei is de dag van de feitelijke reünie. Oud-medewerkers en een aantal direct betrokkenen worden in de middag ontvangen in het Kasteel door wethouder Jos Boetzkes van onder meer Jeugdzaken. Boetzkes was indertijd zelf actief in het jongerencentrum. Hij heeft zich van meet af aan enthousiast getoond over het reünie-initiatief.
Vanaf het Kasteel gaan de "Revolverianen" te voet naar de voormalige locatie aan de Binnenparallelweg.
Hier zal dichter Thom Ummels zijn gedicht "REVOLVER 69" voordragen, waarna wethouder Boetzkes een bordje met deze tekst onthult als blijvend aandenken.
Daarna verzamelen de reünisten zich in de Cacaofabriek om onder het genot van een drankje, een hapje en wellicht een rokertje herinneringen op te halen aan de REVOLVERtijd. In de geest van de intro die Willem Thijssen en Thom Ummels in het boek hebben opgenomen: "Ons REVOLVERgevoel is eigenlijk nooit weg geweest".

De organisatie heeft de afgelopen weken intensief geprobeerd medewerkers van het eerste uur te achterhalen. Dit is nog niet helemaal gelukt. Mensen die bij REVOLVER hebben gewerkt of er op andere wijze direct bij waren betrokken, kunnen zich nog melden via revolver1969@hotmail.com.

Bron: persbericht over de reünie van jongerencentrum REVOLVER

REVOLVERHELDEN IN de CACAOFABRIEK

Van 22 mei tot en met 7 juni wordt er in de Nederlandsche Cacaofabriek in Helmond een bijzondere expositie gehouden met de titel "REVOLVERHELDEN". Aan de expositie werken oud-medewerkers van REVOLVER mee. Zij hebben eind jaren zestig bij dit roemruchte jongerencentrum hun eerste stappen op kunstzinnig terrein gezet en zijn tot op heden actief gebleven op creatief gebied.
De expositie wordt vrijdagmiddag 22 mei geopend door de Helmondse wethouder voor cultuur Kees Bethlehem.

Kern van de expositie wordt gevormd door fotografisch werk van Jan Bogaerts. Hij laat een serie grote afbeeldingen zien die kenmerkend zijn voor de REVOLVER periode in 1969. Deze vergrote foto's zijn door hem speciaal voor de expositie geproduceerd. Ook is er nieuw werk van hem te zien. Jan Bogaerts heeft zijn sporen verdiend op het gebied van de visuele communicatie en de fotografie. Zijn werk wordt in binnen- en buitenland gepubliceerd en hij verwierf tal van spraakmakende opdrachten. Bijvoorbeeld "De Wallen onder ogen" in opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, "Geld" in opdracht van Het Financieele Dagblad, en de portrettenreeks "Het Gezicht, Brabantse Smoelen" in opdracht van Het Brabants Dagblad.
Het project "De Onzichtbaren" over vluchtelingen uit Birma, dat hij samen met de inmiddels overleden schrijver Karel Glastra van Loon heeft opgezet, trok de laatste jaren veel aandacht.

Naast Bogaerts geven de volgende "oud-Revolverianen" hun medewerking aan de tentoonstelling: Marja Thijssen, Willem Thijssen, Paul Kooijman, Tom Kooijman, Louk Kuijs, Tij Kools, Frank Overzier, Reinier Gadellaa, Herman Hermens, Thom en Inge Ummels. Hun werk varieert van films en schilderijen tot beelden, keramiek en poëzie.

Creatieve variaties

Conservator van de expositie is Marja Thijssen. Zij heeft een afwisselend geheel aan creatieve variaties van de exposanten bijeengebracht. Marja is beeldhouwer/keramiste en exposeert hier beelden en keramiek. Haar sieraden en tassen uit de REVOLVERtijd zijn eveneens te bezichtigen.
Marja Thijssen exposeert regelmatig in galeries en musea. Haar werk is aangekocht in binnen- en buitenland. Zij werkt vaak in opdracht zoals de INK kwaliteitsprijs en in 2009 een project voor de nieuwe bibliotheek van Almere. Zij is daarnaast docente aan de Kunstlinie in Almere en geeft workshops.

Haar broer en mede-oprichter van REVOLVER is de cineast Willem Thijssen. Van hem zijn er films te zien, alsmede affiches van zijn films. Willem won twee Oscars met zijn tekenfilms "De Griekse Tragedie" en "Father and Daughter".

Paul Kooijman is architect met aandacht voor duurzaamheid en ecologie. Van hem zijn er foto's en archiefmateriaal te zien, maar ook hedendaags werk.

Zijn broer Tom Kooijman is al 31 jaar operateur in de Camera & Studio bioscoop in Utrecht. Hij laat fotowerk zien van muzikanten. Ook komen er attributen van de gerenommeerde REVOLVER Lightsjoo te staan.
Reinier Gadellaa heeft als schilder grote voorliefde voor het landschap. Hij werkt het liefst in de natuur. Enkele van zijn schilderijen maken deel uit van de expositie. Ook zijn er tekeningen van hem uit 1969.

Louk Kuijs is de enige exposant die nog in Helmond woont. Van hem zijn in de grote zaal van de Cacaofabriek schilderijen te zien. Hij heeft de Stichting "Kanaal 84" opgericht en was betrokken bij de Stichting Beeldende Kunstenaarskring Helmond.

Tij Kools is Peelkenner bij uitstek. Hij zorgde in Deurne voor het drukwerk van undergroundblad "Hellup!", dat nauw met REVOLVER was verbonden.
Als veelzijdig kunstenaar houdt hij zich onder meer bezig met textiel/naaldwerk, schilderen, fotografie en internetcreaties met oude filmpjes vanaf de jaren twintig. Van hem zijn er textiele werken aanwezig.

Frank Overzier is van oorsprong muzikant. Hij richtte in de jaren zeventig de folkrock formatie Deirdre op. Thans speelt hij oud-Nederlandse ballades en dansen. Daarnaast is hij schilder en toont hij werk van de laatste jaren.

Herman Hermens, bijgenaamd "De Krul" is autodidact en reisde over de wereld. Van hem zijn er foto's te zien van zijn muurschilderingen.

Thom Ummels is mede-oprichter van REVOLVER. Hij is dichter en actief op een breed poëtisch terrein door middel van voordrachten,workshops, poëziewandelingen, en jurering van poëzieprijzen. Medio mei verschijnt zijn nieuwe bundel "STILTE en STORM". Samen met zijn vrouw en beeldend kunstenaar Inge is hij aanwezig met een combinatie van schilderijen en gedichten.

Terugblik

REVOLVERHELDEN laat de bezoeker ook terugkeren naar de bewogen tijd eind jaren zestig. Zo zijn er covers te zien van het undergroundblad "Hellup!" en allerlei kenmerkende attributen uit die tijd. Ook de legendarische "Loetje's Teetuin is onderdeel van de expositie.

Tot slot is er werk te zien van wijlen Jack Harden. Deze bekende Helmondse kunstschilder kwam regelmatig bij REVOLVER. Hij was hier onder meer maker van de geruchtmakende vaginale entree van de concertruimte.

Openingstijden

De expositie REVOLVERHELDEN is geopend van 22 mei tot en met 7 juni as. in De Nederlandsche Cacaofabriek te Helmond, Engelseweg 1B.
Van woensdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

(Persbericht de Nederlandsche Cacaofabriek)

YouTube - revolverheld: ich werd die welt verändern

Wil je meer informatie over de oprichter van Revolver en tweevoudig Oscar-winnaar Willem Thijssen, kijk dan eens hier.

Update 2:
'Revolverperk' nieuwe 'straatnaam'
De reünie van Revolver beleefde zaterdag een hoogtepunt met een gezamenlijke maaltijd en feestavond in de Cacaofabriek waarvoor verrassend veel oud-revolverianen de weg naar Helmond hadden weten te vinden. Kort daarvoor onthulde Thom Ummels en wethouder Jos Boetzkes - zelf ook oud-bezoeker - een naambordje ongeveer op de plaats waar veertig jaar gelden Revolver stond.
Het grasveldje wat daar nu ligt, is omgedoopt in Revolverperkje, met een gedicht van Thom Ummels daarbij. Op onderstaande foto's een impressie van de onthulling door Boetzkes en Ummels,
De tentoonstelling Revolverhelden is nog tot en met 7 juni te zien in de Cacaofabriek aan de Engelseweg 1b.

waar is de groepsfoto kasteel?

herman hermens

Ook ik ben geinteresseerd in met name de groepsfoto die gemaakt is op de trappen van het kasteel. Wie kan die mij digitaal opsturen.

Hallo Revolverianen of wat zich nog enigszins betrokken voelt bij het oude Revolver. Zo 4 jaar na dato probeer ik het nog een keer om aan die groepsfoto te komen. Ik ben ook nieuwsgierig naar hoe het gaat met Loetje aan de hand van de ernstige gezondheidsklachten op dat moment. Ik heb nl nog steeds goede herinneringen aan de tijd dat ik in 1971 met Loetje en Willum in de Bijlmermeer heb gewoond.

Loetje is niet meer!

Noud, op 3 september 2012 overleden (dus al meer dan een jaar bekijkt ze haar "Revolver"-helden vanuit het hiernamaals).
Een overlijdensadvertentie kun je op Google vinden.

Beste Brombeer,
Ten eerste dank voor je info over Loetje. Zal me haar altijd blijven herinneren als een goede vriendin die jammergenoeg van het toneel is verdwenen.
Verder ben ik nieuwsgierig wie er achter het pseudoniem "Brombeer" huist?

Tja, dat zou je wel willen weten hé, wie de Brombeer is en waar hij huist. In mijn (woon)hol natuurlijk. Ben ik een mannelijke beer of ben ik een vrouwtjesbeer, ben ik straight, ben ik homo? Dat is de vraag? Maar ik ben wel een brombeer die al héél veel jaren geniet van zijn pensioen en.....ben ook iemand met veel levenservaring, op vele fronten!!
Revolver was niet zo mijn ding. Ik ben er maar een paar keer geweest. Vond het niks. Maar dat is ieder zijn eigen smaak. Mensen die er genoten hebben, hebben zeker de fijnste herinneringen aan Revolver, maar die heb ik ook. Zonder Revolver. Met mijn Kreidler en mijn muziek hoorde ik niet zo tot het Revolver-publiek

@Noud Luyben op donderdag 19 december 2013 om 09:52:

Hey Noud, heb je nog aan de groepsfoto kunnen komen? Zoniet reply hier dan even je e-mailadres. Probeer ik hem van een gecrashste schijf te halen.
Groet, Will Rutten

Hallo Wil,
Met dank voor je reactie.
Heb van niemand een reactie ontvangen op mijn vraag naar de groepsfoto.
Wanneer je buiten de groepsfoto nog meer beeldmateriaal hebt, graag!
Mijn E-mailadres:
noudluyben@gmail.com

@Noud Luyben op donderdag 11 september 2014 om 12:39:

Ben vroeger een aantal keren in Revolver geweest. Was eigenlijk nog te jong ervoor. In 't kafe beneden van die lang haar en bontjassen. Boven lichtshows met olie-tussen-glasplaten. Ongekend fijne muziek en afmosfeer.
Zou mooi zijn als daar foto's van toen ergens te zien zijn.
Ter vervolmaking van de herinneringen: met soundbites van El Cid, Dirty Underwear.en anderen.

Revolver en Helmond, interessant om er mee op te groeien

Noud, volgens mij heb ik een jaar naast je gezeten op Knippenberg. Jij bracht me op de hoogte van al die nieuwe muziek, samen met Simon Rood dacht ik.

mvg
Willem

Willem Meulenfteen

Ik ben tot mijn genoegen naar de reünie geweest van Revolver, en het beviel me vooral om naar een reünie te gaan als eerste kennismaking want in Revolver was ik nooit geweest. Ik ben geloof ik later tot bloei gekomen en heb een & ander heus wel ingehaald. Mijn haren waren lang, ging voor maanden in een kiboets werken en stelde mijn toekomst uit door vier jaar op de Sociale Academie door te brengen. Noud kende ik wel, en Meulensteen ook, want die woont volgens mij intussen in Amsterdam waar ik werk. Jan Bogaarts heb ik later leren kennen, een kennismaking waar je nooit genoeg van krijgt. Jos Boetzkes kende ik ook van de Middelbare School. Organiseer maar weer eens een reünie als lokkertje voor mij. Groet, Wim Bosch

Nou, dat is toch sterk! Zie ik de naam Willem Meulensteen staan. Die ken ik niet. Wel Willie Meulensteen! En als dat dezelfde is die naast mij zat in de eerste klas van de HBS: grappig. Samen kregen we (toen al) lachkicks en werden hiervoor de les uitgestuurd. Als je dit leest Willy, stel ik voor om nog een keer een lachkick te krijgen. Waarvan weet ik niet.
In hetzelfde jaar zat ook Wim Bosch bij ons in de klas. Was dat niet van bakker Bosch op de Bakelsedijk?
Ik woon op dit moment zowel in Frankrijk als in Nederland, en ben nog steeds muziekliefhebber. Captain Beefheart, Zappa, John Coltrane, Mikis Theodorakis, Patty Smith, Robert Wyatt en natuurlijk good old Mr Albert Show liggen bij mij op de draaitafel. Ja, ik draai nog steeds vinyl!
Na mijn studie aan de Akademie voor Industriële Vormgeving heb ik gewerkt als stylist en mode-ontwerper. Daarna heb ik de Tekenakademie gevolgd en in het onderwijs gewerkt als docent mode-ontwerpen en communicatie. Sinds een half jaar ben ik met (keuze) pensioen en geniet volop van het leven!
Groeten, Noud Luyben

is er iemand die mij kan vertellen de namen van de orkesten
die op foto's staan in het boek
revolver story

Leuk om dit te lezen! Cuby & the Blizzards was het eerste bandje wat ik ooit live zag, daar dus! Ik was compleet onder de indruk. Heel jong nog, en even later mocht ik er niet meer komen van mijn ouders. Toen moest het stiekum, maar dat was best lastig. Is dat boek nog te koop? En bij wie?

Voor Janine Smit,

Ik heb nog enkele boeken en wil er je wel een sturen. Het is een dikke en ik moet er € 25,- voor rekenen, porto inbegrepen. Als je dat wilt, mail dan je adres naar wthijssen@skynet.be en stort het geld op mijn IBAN rekening: BE11 7330 5622 3048 BIC: KREDBEBB en ik stuur het op. Wat leuk dat je Cuby daar live gezien hebt!

Willum Fillum

Hallo,

Mijn ouders hebben elkaar leren kennen in Revolver, kan iemand mij een foto sturen van de fabriekshal, locatie?

Mijn vader is 5 jaar geleden overleden.
Dank je!

Gwen

Foto's welkom van Revolver (1969-1970) op garageplaats@hotmail.com

Groeten Gwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: