15reacties

Uitgaan (stappen) in Helmond


Uitgaan is HOT, vooral om de hoek, bij onze grote buurman. Eindhoven. Danceclubs zijn er voor het uitzoeken op vooral Stratum. Arcade, Ikzie, zijn weer enkele voorbeelden van onlangs geopende Danceclubs in Eindhoven.
Echter in Helmond, wil het allemaal niet zo vlotten met de wat grotere dance/uitgaansgelegenheden. Alhoewel de jeugd wel zit te springen op een mooie dance tempel in Helmond. Vroeger JimBim, Cheers, LaMirage, Hotnews, allen stampvol in de weekenden.
Waarom zijn er zo weinig uitgaansmogelijkheden in Helmond? Heerst er het alleenrecht van een ondernemer, die enkele horecagelegenheden op de Haven heeft? U mag het zeggen, en discussieer mee over dit toch wel omstreden onderwerp.

Adrie Bijsterveld

Gastblogger
15 reacties
Reageer

Ik zou het niet weten of er een alleenrecht heerst, maar het zou Helmond wat mij betreft absoluut niet misstaan om een mooie commerciële club te hebben.

Het tijdelijke park in de binnenstad waar menig hond poept en plast, is voor mij wat dat betreft een mooie locatie.
Maak het Havenplein rond, verhuis - voor zover dat kan - de bestaande kroegen van de Steenweg er ook naar toe en je hebt een mooi bruisend horeca-hart.
(De Steenweg kan dan verder groeien tot de PC Hooftstraat van Helmond ;-))
Of is dit alles te ver 'out-of-the-box'?

Oh, ooh, volgens mij zie ik daar alweer de groen- en rustreacties aankomen...

@Sjef

Whaaaaaaaaa, jij bent echt gek. (goed gek dan he haha).
Van mij mag er ook wel een gave club komen voor ons! wij zijn ook nog jong.
zou zeggen, goed idee!!
PC hoofdstraat hoeft niet, hebben ze toch geen geld voor.
Maar een gave discotheek lijkt me een aanwinst.
Ja maar alles is hier moeilijk, een fatsoenlijk zwembad is er ook niet eens.
Laat staan een droom van een mooie uitgaan gelegenheid.

Zou zeggen, goed plan!

Dominantie Bavaria- afd vastgoed gem Helmond-willekeur Gemeente vergunningen-bibobtoets. Stienen wist het in het ED van vorig jaar allemaal goed uit te leggen. Hij zoekt het maar uit verder. Is onfrisse bussines. Hier laat ik het maar bij.Te weinigen hebben teveel te zeggen.

Misschien een idee om Club bos zicht op te kopen????
Horeca zal misschien wel mogen, wie weet.
Uit te breiden en daar een luxe mooie gelegenheid om uit te gaan van te maken, en lekker dicht bij de bossen!

wat een verschil met vroeger dat kun je toch niet vergelijken,onder de 18 geen drank meer,niet meer roken,de jeugd heeft geen geld,vroeger had je geen pillen of ghb,de horeca is niet meer te betalen,als ondernemer zou ik niet gokken op een tent voor de jeugd,dan gok je verkeerd,die gaan thuis indrinken pakken een pilleke of zoiets en nemen een drankje in de kroeg van 6.50 euro en zijn dan ook nog gruwelijk lastig daar kan een ondernemer niet van leven,de horeca heeft zich verplaatst naar lekker thuis achter in 'n stalleke met wat vrienden.

@horeca
en zo is het .... kort maar krachtig gezegd!

Inderdaad Horeca.

vroeger had iedereen werk,helmond was meer een werkstad dan studentenstad,dus er werd wat afgezopen de meeste jongeren hadden elke week een goed salaris de kroegen waren elke week bomvol,nu studeren ze tot ze 40 zijn moeten ze een labtop hebben van 500 euro,pc 650 euro mobieltje 200 euro,printer kapot weer 60 euro,dat hadden wij niet ,wij kochten bier,vroeger haalde ze je mobyletje weg en gingen we die gast opzoeken sloegen hem 2 blauwe ogen en mobyletje terug,en weer samen de kroeg in,nu pakken ze je mobieltje af en slaan ze je ook nog half dood,een wereld van verschil,dus vergelijken met vroeger zit er niet bij,en nu staan ze de hele avond met dat kutmobieltje te pingen of te watsappen,gezellig hé,de jeugd is verelectronicateerd.

@Horeca

Je hebt helemaal gelijk!! dus een mooie tent voor ons, zou geweldig zijn.

Kom maar op met die mooie uitgaansgelegenheid vanaf 21 jaar, en geen kindersoos.

mvg

Inderdaad had vroeger bijna iedereen werk (pakweg vijftiger en zestiger jaren). Studenten? Daar had je nauwelijks ooit van gehoord. In ieder geval in "ons" Helmond nauwelijks. De kroegen en diverse zalen, zoals Van Vilsteren, de Heipoort, De Zuid en Con Brio hadden genoeg "dorstig publiek". Je bestelde gewoon een tafel vol en met zijn allen (tenminste mijn vriendengroep) dronken we het op. Gezelligheid maakte je zelf met een goed orkestje! En beviel Helmond je niet dan zocht je het op in Gemert, Deurne of Venray. Wel moet een flinke groep natuurlijk......
Je had al die "elektronische" kosten van tegenwoordig niet. Je sociale contacten deed je op in het weekend als je op stap ging. Het was pils of benzine voor de brommer. Inderdaad een mobyletje, of Royal Nord, Puch/ Tomos, Zündapp of Kreidler. Naar gelang de "groepseenheid"!
En op z'n tijd werd er eens flink op los geslagen, zonder inmenging van de politie (die hoefden niet of nauwelijks in actie te komen). Na de kloppartij pakte je in veel gevallen samen een pilsje en de ergernissen waren de deur uit. Of je had er voor eeuwig een "vijand" bij.
Je ouwehoerde wat met elkaar, in direct contact. Nu kan men niet zonder die klotedingen en staan ze als nerds in een hoekje met die dingen te pielen. Oh, wat hebben we het toch leuk met FB of wat dan ook.

Als de jeugd geen geld heeft, schijnbaar aan de pillen/ghb zit en allemaal thuis indrinkt, waarom zit eindhoven dan van donderdag tot zondag vol?

Heel simpel, de jeugd van waalre/veldhoven/son/deurne en zelfs weert enzo komt die kant op, omdat er veel meer mensen zijn en dus veel gezelliger. Je kunt nog zo'n vette discotheek neer zetten, als er te weinig mensen komen is het toch niet gezellig.

Dit even op basis van 10 jaar geleden, toen ik nog ging stappen

Wellicht ben ik geboren in een andere tijd en misschien kom ik zelfs uit een andere stad, maar Helmond is toch nooit een echte uitgaansstad geweest?
Ook in mijn tijd trokken we naar de ons omringende plaatsen. Nuenen (zondag) was beregezellig, Someren (zaterdag) had heel wat te bieden, en op vrijdag zat je op de Steenweg. Maar veelal trok ook ik de regio in…. van Deurne tot aan Eindhoven.

Dat alles verandert is, is natuurlijk een feit. Wat mij blijft verbazen is dat de horeca hun sluitingstijd steeds verder blijft opschuiven.
Misschien is het kort door de bocht, maar de kroegen sloten in de 70'er en 80'er jaren vaak al om 01:00 of 02:00. Een enkeling opteerde voor de 'verlenging' die afgekocht moest worden bij de gemeente/politie.
We lagen toch al tussen 8 en 9 in Puck's Pub e.a… dus waren we ook al 'vroeg' weer thuis.

Het valt me op dat er weer flink achterom gekeken, in plaats van vooruit.
Ik ben blij dat vroeger, vroeger was, 't zal wel aan mijn leeftijd liggen.

Zie social media als een kans, maak de club interactief, zet apps in, KUVO (Pioneers vooruitstrevend product in muziekdeling), wat dan ook.

Wie weet is gecontroleerd 'matten' in de ring (vechtsportgala's), ook een optie als de club groot genoeg is. Of is dit nog steeds taboe? Er zit talent in Helmond.

Dit zijn verder maar spinsels, dat is wat brainstormen heet.

Wat geweest is, hoeft niet zo te blijven.
Denk vooruit!

In mijn uitgaans jaren 80/90 bruisde het overal.
Je kon naar de Wal, Molenstraat, heistraat,. markt of steenweg.
Het havenplein was toen voor de elite en daar kwamen we niet.
Wij gingen als het kon op de fiets naar Aarle-Rixtel naar Papillon.
Altijd boerengezelligheid.

Dus oplossing is om 16.00 uur kroegen in Helmond open en happy-hour tarieven tot 18.00 uur en op die manier vervalt de nut en noodzaak om in te drinken.
Daarna laat je ze met zatte / stoned koppie naar Eindhoven gaan, heb je ook overlast niet meer in Helmond en kan "helmondse" kroegbaas weer achter/op zijn gebreide box gaan rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: