6reacties

Bob de biertaxi (JC)

Alle drank op? Neem ’n Bob. Dat is wat de overheid ons toe schettert.
Kort geleden vond ik in mijn brievenbus een leuke variatie op dat thema: Alle drank op? En toch nog effe doorzakken? Geregeld, bel de biertaxi.
Nu weet ik natuurlijk al langer dat er al dan niet illegaal biertaxi’s rondrijden. Entrepeneurs die ons met alle plezier dag en nacht van drank (of andere drugs) willen voorzien. Deze ondernemende ondernemer heeft volgens zijn folder zelfs Bavaria en een pinautomaat, dus wat kan er nog mis gaan? Misschien dit: de minimale bestelling voor Helmond is 10 euro. Maar ja, voor een beetje een feestje of leuke avond, zit je zo aan dat bedrag. Zeker met de prijzen die deze biertaxi rekent. Het zal de crisis wel zijn.
Het merkwaardige aan dit verhaal is, dat diezelfde overheid die dit toelaat, wiettaxi’s en zelfs coffeeshops te vuur en te zwaar bestrijdt. Ondanks tientallen jaren goede ervaringen met ons gedoogbeleid, ondanks dat eindelijk ander landen daar ook wel wat voor voelen. Nee, dichtgooien die hap!
De enige uitzondering op die regel lijkt onze onvolprezen burgemeester Jacobs. Hij lijkt de laatste tijd de enige in Helmond die zich sterk maakt voor tenminste een coffeeshop in de stad. Dat hij daarbij niet altijd even handig opereert zij hem vergeven. En voor de mensen die het liever bij een meer algemene drug houden: de biertaxi staat voor u klaar.

                                                          Was getekend,