Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.174 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Alle drank op? Neem ‘n Bob. Dat is wat de overheid ons toe schettert.
Kort geleden vond ik in mijn brievenbus een leuke variatie op dat thema: Alle drank op? En toch nog effe doorzakken? Geregeld, bel de biertaxi.
Nu weet ik natuurlijk al langer dat er al dan niet illegaal biertaxi’s rondrijden. Entrepeneurs die ons met alle plezier dag en nacht van drank (of andere drugs) willen voorzien. Deze ondernemende ondernemer heeft volgens zijn folder zelfs Bavaria en een pinautomaat, dus wat kan er nog mis gaan? Misschien dit: de minimale bestelling voor Helmond is 10 euro. Maar ja, voor een beetje een feestje of leuke avond, zit je zo aan dat bedrag. Zeker met de prijzen die deze biertaxi rekent. Het zal de crisis wel zijn.
Het merkwaardige aan dit verhaal is, dat diezelfde overheid die dit toelaat, wiettaxi’s en zelfs coffeeshops te vuur en te zwaar bestrijdt. Ondanks tientallen jaren goede ervaringen met ons gedoogbeleid, ondanks dat eindelijk ander landen daar ook wel wat voor voelen. Nee, dichtgooien die hap!
De enige uitzondering op die regel lijkt onze onvolprezen burgemeester Jacobs. Hij lijkt de laatste tijd de enige in Helmond die zich sterk maakt voor tenminste een coffeeshop in de stad. Dat hij daarbij niet altijd even handig opereert zij hem vergeven. En voor de mensen die het liever bij een meer algemene drug houden: de biertaxi staat voor u klaar.

                                                          Was getekend,

6 reacties:

Kende het fenomeen biertaxi nog niet, maar ik verwacht dat dit een legale activiteit is – hoogstens een tikkeltje dubieus. Het ironisch bedoeldje bruggetje naar Bob ontgaat me. Dan zou iedereen die drank vervoert verkeerd bezig zijn? Dat is toch iets geheel anders dan onder invloed achter het stuur zitten? Onduidelijke column.

Beantwoorden

Is het bier op tijdens je feestje? En de winkels zijn al dicht?
Geen probleem, bestel nu snel en makkelijk je bier, wijn, frisdrank en
andere (non) alcoholische dranken op Bezorgmijnbier.nl! Ook als
u gewoon zin hebt in een lekker koud biertje!

http://www.bezorgmijnbier.nl

Beantwoorden

Woekerprijzen. 12 euro voor een kratje bavaria. Leuk bedacht, maar ik zorg er wel voor dat ik genoeg bier in huis heb.

Beantwoorden

Ach? Er is maar één (1) BIERTAXI® en dat is uiteraard de BIERTAXI® waarvan de schrijver van dit artikel dé flyer ontving, en dat is natuurlijk dé BIERTAXI®. Dé drankbezorgers van Nederland! de BIERTAXI® Nederland met inderdaad óók een BIERTAXI® Helmond.

http://www.de-biertaxi.nl

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *