3reacties

Kringloopwinkel illegaal bezig? (JC)

De ondernemers van industrieterrein Hoogeind in Helmond zijn tegen de verhuizing van de Kringloopwinkel naar de Noorddijk. Ze hebben daar zelfs een rechtszaak voor over.
De ondernemers ( verenigd in de Hoogeindse Ondernemerskring, HOK) vinden dat detailhandel daar niet past in het bestemmingsplan. De ironie wil dat de aankondiging van die rechtszaak kwam, koud na een grootscheepse controle van het Helmond Interventie Team (HIT) op datzelfde industrieterrein Hoogeind.Daarbij bleek dat de plaatselijke ondernemers zo ongeveer alles doen wat God verboden heeft. Een kleine greep uit het verslag: brandonveiligheid, een hennepkwekerij van 2 verdiepingen en 1.200 planten, een illegale SM-seksinrichting, illegale bewoning, een illegale growshop, illegale verbouwingen én bedrijven en personen die niet over de vereiste papieren beschikten.
De teamleider van het HIT zei het met enig understatement zo: “Niet alle bedrijven hebben het even nauw genomen met de  meldingsplicht en het aanvragen van de vereiste vergunningen.”
Dat zou ik denken: niet minder dan 22 bedrijven hadden zich niet gemeld bij de Milieudienst. Hiermee ontrekken zij zich aan controles. En dat leverde op 17 september 8 ernstige en 27 kleine milieuovertredingen op. Tenslotte werden nog auto’s met illegale diesel gevonden.
Ik zou dus denken dat de HOK-ondernemers terug in hun hok moeten. Of eerst hun eigen hok opruimen. Een typisch geval van de balk en de splinter. Of juist een bord voor je kop.
En over detailhandel gesproken: de naaste buren van de nieuwe kringloopwinkel zijn bouten- en schroevenleverancier Albema/Robema, een bedrijf in zonwering en een autodealer. Verderop komt de – eindelijk – uit de Heistraat vertrokken vuurwerkwinkel. Over detailhandel gesproken.

Was getekend,