Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.246 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De ondernemers van industrieterrein Hoogeind in Helmond zijn tegen de verhuizing van de Kringloopwinkel naar de Noorddijk. Ze hebben daar zelfs een rechtszaak voor over.
De ondernemers ( verenigd in de Hoogeindse Ondernemerskring, HOK) vinden dat detailhandel daar niet past in het bestemmingsplan. De ironie wil dat de aankondiging van die rechtszaak kwam, koud na een grootscheepse controle van het Helmond Interventie Team (HIT) op datzelfde industrieterrein Hoogeind.Daarbij bleek dat de plaatselijke ondernemers zo ongeveer alles doen wat God verboden heeft. Een kleine greep uit het verslag: brandonveiligheid, een hennepkwekerij van 2 verdiepingen en 1.200 planten, een illegale SM-seksinrichting, illegale bewoning, een illegale growshop, illegale verbouwingen én bedrijven en personen die niet over de vereiste papieren beschikten.
De teamleider van het HIT zei het met enig understatement zo: “Niet alle bedrijven hebben het even nauw genomen met de  meldingsplicht en het aanvragen van de vereiste vergunningen.”
Dat zou ik denken: niet minder dan 22 bedrijven hadden zich niet gemeld bij de Milieudienst. Hiermee ontrekken zij zich aan controles. En dat leverde op 17 september 8 ernstige en 27 kleine milieuovertredingen op. Tenslotte werden nog auto’s met illegale diesel gevonden.
Ik zou dus denken dat de HOK-ondernemers terug in hun hok moeten. Of eerst hun eigen hok opruimen. Een typisch geval van de balk en de splinter. Of juist een bord voor je kop.
En over detailhandel gesproken: de naaste buren van de nieuwe kringloopwinkel zijn bouten- en schroevenleverancier Albema/Robema, een bedrijf in zonwering en een autodealer. Verderop komt de – eindelijk – uit de Heistraat vertrokken vuurwerkwinkel. Over detailhandel gesproken.

Was getekend,

3 reacties:

Ik dacht dat Albema/Robema alleen maar aan ondernemers levert en niet rechtstreeks aan particulieren. Daarnaast ben ik zeer benieuwd of het laatste woord over de vuurwerkwinkel al gesproken is.

Daarnaast denk ik dat als de kringloopwinkel meer op haar kerntaak (het weer in omloop brengen van gebruikte goederen) zou richten, waarbij niet alleen de “topproducten” maar ook de “mindere” producten tegen een schappelijke prijs worden aangeboden, dat het verzet kleiner zou zijn geweest.

Beantwoorden

@Ad:
Toen Albema Robema nog op de Engelseweg zaten verkochten ze aan partikulieren gewoon moertjes en boutjes.

Wellicht dat zulk soort illegaal gedoe op een industrieterrein wel past, maar als er inderdaad maar geen detailhandel komt. Farizeeën!

Beantwoorden

De rechter heeft vooralsnog de Kringloopwinkel groen licht gegeven en de bezwaren van de ondernemers van het Hoogeind verworpen, zo meldt het ED van vandaag.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *