3reacties

Perry: Misdragingen in Warande


Wie voor het afgelopen weekend het Eindhovens Dagblad opensloeg werd geconfronteerd met twee artikelen aangaande seksuele misdragingen in ons stadspark, de Warande. Breed uitgemeten op de voorpagina van Helmond Plus stonden ze gebroederlijk onder elkaar: een familiedrama en een zedendelict waarbij een achttienjarig meisje van haar fiets getrokken werd door een smeerlap. Gelukkig kunnen vrouwen aardig schreeuwen: haar noodkreten hebben waarschijnlijk erger voorkomen.

Een en ander gebeurde op de Goorloopweg, een stinkend paadje ten westen van de Warande, bij de sportvelden. Een pad waar je na de avondklok niet meer moet komen als jonge vrouw, maar deze misdaad beging de circa 30-jarige blanke man om negen uur ’s ochtends. Tsja, je kunt met z’n allen 100 plannen uitwerken om dit soort praktijken te voorkomen, maar dergelijke berichten lezen we ook over 25 jaar nog steeds. De reactiemogelijkheid op ed.nl leidde tot diverse proefballonnen maar of er nu camera’s komen, of patrouillerende wetsdienaars, of wat dan ook: men weet altijd wel de wet te overtreden. Het meisje kwam er vanaf met een lichte hoofdwond, hopelijk blijft haar een trauma bespaard.

En dan het familiedrama. Met een nog hogere opvalwaarde stond het vrijdag in de krant: een stiefvader die niet van de jonge dochter van zijn vrouw kon afblijven. Amper geslachtsrijp kon pa zich niet langer beheersen en werd dochter stelselmatig misbruikt. Hij interesseerde zich allang niet meer voor moeder, die de incestpraktijken gelaten bezag en weinig deed aan de benarde situatie. Autoriteiten grepen gelukkig wel in: deze week is het kind bruut bij haar moeder weggehaald. Met touwen is ze in een kar getrokken. En daarmee bestaat het gezinnetje weer uit twee: beide Afrikaanse bultrunderen zijn in het stadspark te bewonderen. Ze zijn moeilijk benaderbaar, stelt de krant. Naar het schijnt heeft pa zijn excuses nog niet aangeboden en ontloopt ma mokkend haar levenspartner. Komt het zien, in de Warande.

Ik denk dat het aangerande meisje deze plek even liever mijdt. Op ed.nl stelde een man dat het meisje wellicht te uitdagend gekleed was, dat ze de aanranding misschien wel zelf had opgezocht. Ik stel voor dat we mensen met dergelijke uitlatingen eens wat nachten bij dat Afrikaanse rund laten overnachten. Laat ze maar eens lekker creperen in een sexy jurkje, met 2 plastic hoorns op het hoofd geplaatst.

Perry Vermeulen

Perry's Column
3 reacties
Reageer

Je had me even helemaal op het verkeerde been bij het familiedrama: leuk!
Inhoudelijk heb je helemaal gelijk!!!

Je hebt gelijk Perry. Belachelijk zo'n opmerking. Mooie vergelijking met de bultrunderen in de Warande. :-)

De meeste mensen zeggen dit volgens mij, het is vaak de schuld van het slachtoffer.
Maar hoe jij je kleed is jou zaak en het wil niet zeggen dat het een vrijbrief is voor allerlei figuren waar een streepje doorloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: