2reacties

Perry: Ode aan het Muziekplantsoen


Ik zit toch aardig bovenop de actualiteiten, maar dit Helmondse nieuwtje, alweer van september 2007, is me toch ontgaan. En dat terwijl ik persoonlijk erg betrokken ben bij de locatie waarom het gaat: mijn halve jeugd was ik hier te vinden, voet aan de bal. Een ode aan het wijkpark tussen de Baritonstraat en de Tamboerijnstraat, in de Muziekwijk in de Eeuwsels. Het park dat een klein jaar geleden officieel de naam Muziekplantsoen heeft gekregen. De gebouwen aan de Tamboerijnstraat zijn allemaal tegen de vlakte gegaan. Al jaren geleden heeft het basketbalplein plaats moeten maken voor een hondenuitlaatveld en is aan de andere kant mijn oude basisschool De Schakel gesloopt voor koopwoningen. Het park is echter onaangeroerd blijven liggen op de voor mij historische grond. Zal er nu nog steeds zoveel gevoetbald worden als vijftien jaar geleden? Ik betwijfel het.


Luchtfoto vlak voor afbraak gebouwen aan Tamboerijnstraat (rechts)

Perry in 1995; het grootste talent

Perry Vermeulen

Perry's Column
2 reacties
Reageer

Dag Perry,

Ook nu nog wordt er dagelijks gevoetbald in het wijkpark wat inderdaad de naam Muziekplantsoen gekregen heeft. Ik ben benieuwd wat jij (of andere lezers) nog weet van "ons wijkpark". Ik kan me nog "de berg" herinneren maar ook de "calimero-huisjes" en een soort van indianendorp of zoiets... maar dan heb ik het over 30 (hmm...) jaar geleden. Het basketbalveld kan ik me ook nog herinneren maar ook dat daar een paar jaar geleden hoog onkruid op stond en de hondenuitlaatstrook wordt nu goed gebruikt dus dat is wel een goede keuze.

De berg is er niet meer en daarvoor in de plaats is er nu een grasveld met doelen waar dus dagelijks gevoetbald word.

En ergens in 2000 hebben wij als bewoners gepleit (en dat is dus ook gelukt) voor een speeltuintje.

Zulke wijkparken zijn zeer belangrijk voor de opgroeiende jeugd in onze wijken want dat zijn toch de plekken waar men mede gevormd word en als het goed is ... later met plezier op terugkijkt en dan colums gaat schrijven waarin men een ode brengt aan het wijkpark waar men veel speelplezier beleeft heeft :-)

Ook ik heb mijn jeugd doorgebracht in het Muziekplantsoen en deel jouw ode....tenminste als dat mag van jou?

groet,
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Dit soort parken zijn zeker de moeite om voor te vechten. Jammer genoeg worden er vaak toch appartementen op gebouwd ter behoeven van de huisvestigingen. Voor de jeugd blijft er dan niet veel over dan voetballen op strat waar ze dan weer weg worden gestuurd omdat er auto's in de straat staan, en ramen natuuurlijk. Of ze moeten genoiegen nemen met een veld wat ook gebruikt word als (legaale) hondenuitlaatplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: