6reacties

Perry: Terugkijkend op 2007


Vanavond om middernacht kleurt de Helmondse lucht weer alle kleuren van de regenboog: de laatste dag van het jaar is weer aangebroken. Weer een jaar omgevlogen en ook 2008 gaat weer vliegend van start: over vijf weken is het alweer carnaval!

Louter leuke berichten gelezen de afgelopen dagen. Het centrum liep over van de Dickens-personages, Brouwhuis had zijn kerstlichtjesroute en in de regio was een kerststallentocht georganiseerd. Tijdens mijn fietstochtje door het Haagje verbaasde ik me meerdere keren over de creativiteit van de bewoners aldaar: ik denk dat men vanaf de maan hun kerstverlichting kan aanschouwen. Er was een kerstdiner in de Velvet voor hen 'die menselijke en sentimentele warmte moeten missen' en er was een maaltijdbijeenkomst van Christenen en Moslims op het Kasteel: wat zijn we allemaal weer lief voor elkaar in deze donkere dagen. That makes you wish it was Christmas every day, zong Bryan Adams al.

Op de drempel van een nieuw jaar is het altijd zaak om terug, maar vooral ook vooruit te kijken. Ieder mens kan voor zichzelf die balans op maken, maar het is natuurlijk ook zinvol om eens met elkaar te bekijken hoe Helmond terug kan kijken op 2007. Waaruit kan men lering trekken voor de weg die gaat slingeren naar 2009?

Persoonlijk denk ik dat Helmond trots mag zijn. In verschillende gebieden wordt druk gewerkt aan nieuwbouw en veel plekken krijgen intensieve opknapbeurten. De komende jaren zal het gebied tussen pakweg Kasteel en Albert Heijn XL nog aan flinke veranderingen onderhevig zijn, fantastische impulsen voor onze stad. Suytkade krijgt steeds meer vorm, inclusief de opleidingen die daar gesitueerd zullen worden. Onze evenementen zijn het afgelopen jaar weer druk bezocht en velen zijn nog steeds volop in ontwikkeling. Er vind op politiek vlak veel communicatie plaats tussen autochtonen en allochtonen, het lijkt of er steeds meer aandacht wordt gegeven aan de in het verleden vaak problematische binnenstad. Mooi voorbeeld is het Cruijff Court aan de Hermelijnstraat, waar jongeren kunnen voetballen zodat ze wat te doen hebben. Komt uiteindelijk misschien zelfs Helmond Sport ten goede. Ach, de opsomming is eindeloos en ik vergeet nu natuurlijk talloze zaken waar we ontzettend trots op kunnen zijn. Landelijke politici roemen Helmond niet voor niets om meerdere redenen, Prins Willem-Alexander kwam ons dit jaar zelfs tweemaal met een bezoek vereren.

Roept u maar! Ben ik te positief? Kan Helmond met een goed gevoel terugkijken? Waar is men tekort geschoten? Op welke punten moet men in 2008 echt beter voor de dag komen? Ik ben benieuwd naar de reacties.

Maak er een mooie avond van en een nog mooier 2008!

Perry Vermeulen

Perry's Column
6 reacties
Reageer

Te positief ben je niet, wel positief. Het jaar 2008 zou voor Helmond een mooi jaar zijn als de nieuwe bieb toch ergens anders dan pal voor het Speelhuis kwam!
Van Bert Kuijpers en Udo Holtappels begreep ik trouwens dat prins Willem Alexander twee keer naar Helmond kwam, wat minder positief was. Hij kwam omdat hij de identiteit van de Helmonders wilde begrijpen. Máxima stuurde hem nog een keer omdat hij ons de eerste keer niet verstond. :-)

@Johan,
In 2008 staat die bieb er in ieder geval nog niet, in ieder geval niet helemaal.

@Perry
Of je te positief bent, weet ik niet. Wel dat ik in 2008 weer wat meer in de gelegenheid ben om de Helmondse politiek te volgen.

Persoonlijk vond ik dit een erg negatief bericht, medio november in het Eindhovens Dagblad. Jammer dat bepaald onwenselijk gedrag niet te weren is uit de binnenstad, hoeveel miljoenen er ook in de herstructurering wordt gepompt.

Heyy Perry,

Jij ook alvast een gezond en gelukkig 2008 toegewenst. Ik heb de afgelopen weken genoten van je column en hoop er meer van te lezen in het aankomend jaar.

Ik ben positief over alles wat er komt in helmond.En ik vind ook dat iedereen positief vooruit moet kijken.

Succes in 2008,
groetjes rosie

Men moet kijken naar de protocollen bij alarmwekkende situaties! Zodra er in Helmond een keer écht iets uit de hand loopt houd ik mijn hart vast. In 2007 heeft Helmond echt gefaald, de voorlichting bijvoorbeeld was erg slecht. Weet niet meer precies wanneer dat was, toen de sirene nergens hoorbaar was enzo. Hoop dat dat wordt verbeterd!

leuk stuk, goed geschreven.

ga zo door.

bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: