18reacties

Overlast in Mierlo-Hout en Brandevoort


“Het valt ons, als politie, op dat er sinds de coronatijd veel jeugd op straat is in Mierlo-Hout en Brandevoort. Dit juichen wij toe, mits de coronamaatregelen in acht worden gehouden. Wij zien echter ook dat er een groep jeugd is die regelmatig vernielingen, brandstichtingen, mishandelingen en openlijke geweldplegingen pleegt.” Dat liet de politie in een persbericht weten. Ondanks dat verschillende jongeren reeds door hen zijn gehoord en ook hun ouders dat weten, gaat dat door. “Dit komt de leefbaarheid deze wijken niet ten goede” meldt hun bericht.
Omdat dit probleem al maanden speelt, gaat de politie gebruik gaan maken van artikel 2.1.1.1 in de APV (pdf). Hierin staat dat je niet mag samenscholen. Dat wil zeggen dat wanneer je met meer dan 3 personen samen bent, je bekeurd kan worden. Dit staat los van de coronamaatregelen. Dus zelfs wanneer je anderhalve meter afstand houdt, kun je bekeurd worden.

in samenwerking met Weekkrant De Loop

Corona in Helmond
18 reacties
Reageer

Werd tyd dat daar iets aan gedaan gaat worden het is niet meer normaal zo

Nette buurten zeggen ze dan

Demicia Nagle

Ach die doen helemaal niets, tich keer melding gemaakt. Heb zelden zulke doorzichtige smoezen gehoord om niets te doen.

Marja Konings

Er is hier op ‘t-hout elke avond wel wat te doen. Brandstichting onder het fietstunneltje, flinke hoeveelheden glas stuk gooien op de kruising bij het skatebaantje, hangjongeren in ‘t Goor....met de nodige vernielingen....drugsgebruikende en dealende jongeren bij kinderdagverblijf de Maraboe....😡

Angeline van Ham

Tja al oom agent ze alleen met zachte hand mag aan pakken en de ouders geen ruk doen 🤔🤔🤔🤔tja ....

Joachim Kerkman

@Marja Konings op dinsdag 23 juni 2020 om 16:41:

En precies vanwege dergelijke reacties doen ze er een persbericht uit om ongelovige Helmonders als jij te melden dat ze er nu wel iets aan gaan doen. :-)

Dan trek die fluwelen handschoentjes maar eens uit.
En meteen beboeten, aan veel ouders heb je tegenwoordig toch niets.

kijk ik van op, zeker in het "nette" Brandevoort......

Christ Beekmans

Word tijd dat er iets aan gedaan word

Claasje Netten

Lees de reacties eens van de jeugd op Insta bij wijkagent_mierlohout 4e bericht van boven....man man man waar moet dat heen 🙈 diep triest

Fijn dat jullie dit doen! Onze kinderen in de buurt durfde ook niet meer te gaan spelen...
Gooien steps in de sloot, bedreigen om tel/ horloges af te geven en leren de kids een taal die wij dus niet tolereren....
Dus , super fijn agenten!

Peggy van Rosmalen

Harder aanpakken

Vroeger had je jeugdbegleiders om de tieners op straat bezig te houden en als ik kijk naar onze groep destijds werkte dat perfect. Als ze zichzelf vervelen op die leeftijd en op straat hangen gaan ze op die leeftijd juist kattekwaad uithalen. Kids van die leeftijd mogen ook steeds minder. Organiseer iets voor ze. Voetbal toernooitjes, droppings, speurtochten of ga op kamp met ze. Vroeger had je daar subsidie potjes voor. Lijkt er op dat zoiets niet meer bestaat.

Ronnie Kivits

Dat werd tijd. Halve wijk inmiddels gesloopt.
Tevens bekeuren op hondenbezitters die de poep van hun hond niet opruimen. Kun je een fulltime agent mee bezig houden.

Richard van de Walle

Als de politie zou doen wat ze moeten doen was dit nooit zover gekomen..
Dit is puur de media bespelen wat politie doet.
Waarom zijn er nog geen vette boetes uitgedeeld of jochies opgepakt?
Ouders aangesproken, verantwoordelijk voor schade gesteld?

Daar dreigen ze al 3 maanden mee, maar er komt niets van terecht. Kijk maar naar wat er gebeurd in de binnenstad. Gewoon een lachertje.

Joseph Gruyters

Welke resultaten worden dan geboekt? Kunnen we de rekening sturen naar die jongeren die de glasplaat hebben vernield? Of was dat weer een andere groep? Handhaven achteraf levert vaak niet veel op! Ben zichtbaar zodat de groep weet dat er kan worden opgetreden!

Wat een puinhoop in mierlohout wat betreft aanpak jeugd.!!!
NOG STEEDS overlastgevende jeugd die flink over de grenzen heen gaat. waarvan bij zeker 1 gezin een verzamelplaats is . en waar dan ook alles kan en mag van moeders. Word overigens erg coulant mee gedaan maar waar hebben we het dan over INTIMIDATIES, MISHANDELINGEN , DIEFSTAL ,BEDREIGINGEN , MENSEN HET BEHOORLIJK MOEILIJK MAKEN . ENZ ENZ
Al lange tijd inbeeld bij betrokken instanties , o.a woningstiching,
politie, enz. En hoe kan het dan dat alles nog steeds gebeurt . ... nou precies omdat gewoon kan.
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: