7reacties

Jongeren met een mening (gezocht)


In april start op de weblog een nieuwe rubriek waarin we telkens Helmondse jongeren aan het woord laten. Elke zoveel weken plaatsen we een log over een Helmonds onderwerp dat met name jongeren aanspreekt.
Zo’n 8 of 9 geselecteerde jongeren van 16 tot en met 25 jaar gaan ons daarbij helpen. Zij mailen onderwerpen en (vraag)stellingen naar de redactie. En daarna mailen ze hun meningen over de uitgekozen stellingen. In ieder log staat steeds 1 stelling met daarbij de beste/interessantste/pakkendste/typerendste gemailde meningen van die jongeren. Zo ontstaat er, denken wij, een mooi startpunt voor discussie. Want nadat het log op de weblog geplaatst is, kan de rest van Helmond reageren, zoals bij elk ander log.

Via een aantal Helmonders die veel met jongeren omgaan hebben inmiddels 7 jongeren toegezegd die stuk voor stuk perfect in het gemêleerde jonge gezelschap passen dat we zoeken. We zijn nu nog op zoek naar 1 of 2 jongeren, waarvan er tenminste 1 een jonge dame moet zijn.
Van die jongeren verwachten we dat ze:
• iets met Helmond hebben (positief of negatief),
• over veel een mening hebben en die ook kunnen formuleren,
• de bereidheid hebben voor langere tijd mee te doen,
• zich aan afspraken kunnen houden.
Door de gekozen opzet zal het de deelnemende jongeren enkele uurtjes per maand achter hun pc of laptop kosten. En wie meer tijd heeft, kan dat er ook in kwijt.
Denk jij: dát is iets voor mij, mail ons dan op post@deweblog.nl. Geef in plusminus 50 woorden aan wie je bent (onder meer met je leeftijd, geslacht, interesses, wat je doet et cetera).
Denk jij: dit is niets voor mij (bijvoorbeeld omdat je net te oud bent), maar wel voor hem of haar, dan kan je die persoon natuurlijk hierop wijzen. Graag zelfs!

De mening van onze jongeren
7 reacties
Reageer

Eigenlijk hoop ik dat de betreffende jongeren geen binding hebben met HJ2G en/of Impact e.d.

Verder ben ik benieuwd wat het gaat worden.

Leuk initiatief.
@Ad: Wat is er mis met jongeren van HJ2G en/of Impact?

Beste Ad,

Ik als (inmiddels) ex- Hj2G lid vraag me zeer af wat de reden is dat de jongeren geen binding mogen hebben met HJ2G. Dat de organisatie het afgelopen jaar niet zo lekker liep kan ik me voorstellen, dit was voor de mensen die het volgden toch wel te merken. Maar ik hoop niet dat het is vanwege een eventueel slecht imago van HJ2G.

Ik heb me tenslotte jarenlang enorm ingezet voor HJ2G, heb interviews, radiobezoeken en enorm leuke dingen eraan gehad. Hell, het heeft me bijna de Helmondse politiek ingeduwd! Kortom, Niks mis met HJ2G zoals het was!

@JohanR,

Zo bedoel ik het ook niet, maar zowel de jongeren bij HJ2G als bij Impact weten de weg naar de politiek goed te vinden. Zij zouden ook in staat moeten zijn om hun mening te laten horen aan een breder publiek. Zij zouden dit weblog hiervoor niet perse nodig hebben.

Ik zou hier dus liever de mening van jongeren hebben die niet via deze organisatie van zich (kunnen) laten horen.

Naar aanleiding van bovenstaande oproep zijn we gaan praten met de meesten van de betreffende mailers. Goed nieuws: er zijn nu 9 jonge Helmonders met een mening die willen meewerken aan deze nieuwe rubriek. Zij zijn nu bezig met de beantwoording van de eerste (vraag)stelling en het resultaat zie je deze maand in het eerste log.

Voor jonge Helmonders die nu of in de toekomst denken, daar wil ik ook aan mee doen: stuur ons een mailtje met de gevraagde toelichting en we kijken of er plaats is of dat er een plaats aan gaat komen.

Ben (nog steeds) zeer benieuwd naar wat het gaat worden.

Oh, wat fijn dat er 9 jongeren gereageerd hebben. Super! Ik ben benieuwd naar het resultaat :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: