Gratis luchtfoto van jouw woning (GF)


Met ingang van vandaag zullen we, in de nieuwe Categorie ‘Gefundenes Fressen’, onregelmatig korte, geinige, interessante of … weetjes over iets Helmonds plaatsen. Er is geen mogelijkheid voor reacties omdat er niets te reageren zal zijn (denken wij).Wat in ‘Gefundenes Fressen’ wordt aangeboden, is voor sommigen oude koek; daarom plaatsen wij het voor die anderen.


We starten dus met een luchtfoto van je woning, met dank aan de gemeente Helmond.Soms (afhankelijk van je woning) een wat vage, donkere, aantal jaar oude foto, maar toch: een luchtfoto van jouw Helmondse woning voor niks, nada, noppes.
Klik hier om snel de gewenste luchtfoto te bemachtigen.
Mócht je moeten inloggen: gebruikersnaam: web Wachtwoord kun je leeg laten. Bij de eventuele vraag naar je beeldschermresolutie kies je Autologon.
Omdat wij het een wat ongebruiksvriendelijke site vinden, volgt nu onze stapsgewijze instruktie om de gewenste foto het snelst boven water te krijgen (er vanuit gegaan dat je de tweede link gebruikte).
1. Linksonder bij ‘Kies een zoekingang.’ selecteer je ‘Adressen’.
2. Daarna selecteer je de straat waarin je woont.
3. Vervolgens slecteer je je huisnummer.
4. Daarna klik je op “Zoek’.
5. Dan verschijnt rechtsonder je straatnaam met huisnummer en boven verschijnt
5.  een getekend overzichtskaartje van je woning en directe omgeving.
6. Druk op F11 om je hele beeldscherm te gebruiken.
7. Rechtsboven vink je dan ‘Luchtfoto’s’ aan.
Et voilà!Links staan nog een aantal functies (zoals inzoomen) die je al dan niet kunt gebruiken.Opslaan van de betreffende foto: klik op de foto met je rechter muiskop, selecteer ‘Afbeelding opslaan als…’. Let op waar je hem bewaard.

Ter illustratie deze verkleinde luchtfoto van Huize d’n Herd.

Update op 31 maart 2007:
Omdat er sinds we het bovenstaande schreven, het e.e.a. is veranderd, uitgebreid (ondermeer met de Bomenkaart, Papierophaalschema en Strooiroutes) en veel gebruiksvriendelijker is gemaakt, konden we het merendeel van de tekst doorstrepen.

'Gefundenes Fressen'
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: