7reacties

Nagenieten: Aftermovie Bluesroute Helmond


Wat was het weer geweldig tijdens de 11e editie van Bluesroute Helmond. Niet alleen muzikaal, maar ook de uitzonderlijke zomerse herfstdagen. Veel bluesliefhebbers en bezoekers wisten daardoor vrijdagavond, gisteren en vandaag de weg naar onze stad te vinden.
De organisatoren boden maar liefst 43 bands uit 9 landen. Daarbij zaten grote namen, aanstormend talent, meerkoppige bands met solo-optredens en zelfs walking acts. Hun blues klonk veelal vanaf 13 verschillende podia in de Binnenstad. Meer, zo niet alles, lees je in het programmaboekje (pfd).
Onder het veelal wat oudere publiek, veel mannen met baarden, petten en tatoeages. Maar opvallend was dit jaar het grotere aantal jongeren dat een kijkje kwam nemen. Zij bleven vaak hangen of namen een terrasstoeltje. Vandaag was er een wat diverse publiek vanwege de koopzondag.
De Helmondse Bluesroute beleefde haar tweede editie in 2012. Sindsdien is het uitgegroeid tot 1 van de grootste gratis toegankelijke bluesfestivals van de Benelux en is het elk jaar traditioneel in het laatste volledige weekend van oktober. 
Het bluesweekend draaide zoals altijd weer om dansen, zingen, klappen, ontmoeten van oude bekenden, drinken en lachen. Judith van der Linden aka Worldwife maakte de aftermovie van 3 dagen Bluesroute Helmond 2022. Zodoende kun jij nog nagenieten als je erbij was en … als je er niet bij was…

In de reacties hieronder staat een update.

Helmondse muzikale geluiden
7 reacties
Reageer

ieder zijn of haar smaak, maar ik heb genoten, met volle teugen. prima muziek.
, goede sfeer. .

Het was een topweekend! Goede muziek, fijne sfeer, heerlijk weer.

Update:
Tussen de 22 en 24 duizend Helmonders, Belgen, Duitsers, Grieken en ...
"Wat een weekend hè?" Zo stak Geert Blenckers retorisch van wal toen de weblog hem aan de lijn kreeg om even bij te babbelen over de Bluesroute afgelopen weekend. Met af en toe een verhelderend of vervolgvraagje onzerzijds, vertelt hij enthousiast en honderduit.
Tevreden en enigszins opgelucht blikt de mede-organisator terug op de volgens hem beste editie ooit. Want ondanks de geldzorgen konden die 3 dagen in zijn ogen eigenlijk niet veel beter gaan dan ze zijn gegaan. De door de organisatie geboekte bands brachten goede gevarieerde blues die menig bezoeker in vervoering en soms extase brachten. Lachend zegt Blenckers (die ze zowat allemaal bij naam en toenaam kent): "Nee ik noem geen namen, ik ben geen verrader."
Tussen de 22 en 24 duizend kwamen naar de Blusesroute, veel Helmonders natuurlijk, maar ook Belgen, Duitsers, Grieken en.... en dat alles zonder incidenten. Tevredenheid bij de deelnemende kroegen en geboekte artiesten. En niet te vergeten: het cadeautje van de weergoden. De organisatie gaat het 'droomweekend' in de komende weken met veel plezier evalueren want wat beter kan moet beter'. Daarop volgde het antwoord op de hamvraag. "Jazeker! Volgend jaar op zeker editie 12. Zet het laatste weekend van oktober maar weer in jullie agenda!"
Op onderstaande foto de helft van de plusminus 35 vrijwilligers zondagavond na afloop bij het Muziekcafé op de Zuid-Koninginnewal.

😊👍🏼 Heel mooi stukje....het was een top weekend! En normaal noem ik ook geen namen maar Geert bedankt voor dit muzikale genot!

Was prachtig inderdaad, ik ben er toevallig zondag geweest. Moest iets in de stad halen en als een hangoudere blijven hangen. :-) Mooi dat jullie er een filmpje van maakten!

mevr. Klaassen

Heerlijk om terug te kijken!
Nu al zin in de volgende editie volgend jaar.
Hopelijk komt die er, want dat lijkt allerminst zeker.

Wat een geweldige video van een geweldig Bluesweekend.

Bluesliefhebber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: