18reacties

De kermis is weer in de stad


Voor de kermisliefhebbers begint het seizoen weer. Vrijdag barst de Helmondse voorjaarskermis los. Tot en met donderdag kunnen we weer zwieren en zwaaien, gokken, ‘skieten’, vette vis eten en hopelijk op ’n terrasje er 1 pakken.

De Helmondse kermis heeft altijd goed aangeschreven gestaan, zowel bij het publiek als bij de kermisexploitanten. Helmond had een naam opgebouwd als kermisstad. Dat onze zomerkermis midden in de vakantie viel, zal daar niet vreemd aan zijn geweest.
Maar de laatste jaren is er veel veranderd. De Markt is opgeknapt, bij ’t Speelhuis wordt nieuwbouw gezet, en de Wallen worden binnenkort onder handen genomen. Daarnaast heeft het gemeentebestuur om onnaspeurbare redenen een paar jaar geleden besloten dat de voorjaarskermis de grote kermis moet worden en de zomerkermis kleiner mag worden. Samen met het geschuif met de kermis door alle bouwactiviteiten, weten bezoekers onderhand niet meer waar ze aan toe zijn. En dan hebben we natuurlijk nog altijd een behoorlijke kans dat het volgende week (weer) slecht weer is. Check hier de weersverwachting.

Ben je een kermisvierder, ga je naar de kermis, wat vind je de leukste attractie? Goed dat het Helmondse ‘rondje kermis’ weer terug is? Ga je liever in de zomer kermisvieren? Wat vind je van alle geschuif met tijd en plaats? Zijn de prijzen acceptabel, zijn er voldoende attracties en wat is goed en/of wat moet er beter?
Kortom: het woord is nu aan jullie.

Kermis
18 reacties
Reageer

Fijn, zo een hagelbuitje op zijn tijd. Maart roert zijn staart.
Ik heb te doen met de kermisexploitanten en alle mensen die vanwege dit weer toch maar thuis voor de kachel kruipen. Voor mij is kermis een zomeractiviteit.

Gewoon in de zomer de grote kermis, en de voorjaarskermis moet gewoon een voortoetje zijn.

Waarom noet men nu altijd iets veranderen als het goed loopt???

Wat mij betreft ook een grote kermis in de zomer. Ik zou het ook prima vinden als er maar één keer per jaar kermis is.

Het komend weekend is niet zo geweldig wat het weer betreft, maar vanaf maandag stijgt de temperatuur flink en is het droog.

Het rondje terug op de Helmondse kermis is prettig. Vanavond ga ik een rondje doen. ;-)

Gisteren gezien bij een parkeerautomaat op de Noord Koninginnewal:

leuk zo e indeelling en leuke atracties.

we gaan vanmiddag rondje helmond kermis ik heb er zin in.
ik heb zelf vroeger op de kermis gewerkt dus ik ben en blijf een kermis freak haha :P
:) vel plezier iedereen

henk van Leeuwen

brfb

Knuffeldievegge gearresteerd
De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur op de Markt een 24-jarige Helmondse aangehouden. De vrouw werd betrapt toen zij op de kermis knuffels wegnam. Ze werd hierop aangesproken door medewerkers van de attractie en wilde ervandoor gaan. De getuigen pakten de verdachte vast, waarna ze in de hand van één van hen beet. Ze is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

(persbericht Politie Brabant Zuid-Oost)

Ik wil dat voorjaars kermis gwn normaal(klein blijft) en in de zomer veel groter!!
en da mag ok wel een beetje goedkoper, sommige attracties waren iets met 50 cent duurder zoal botsauto's(grote) mr boostermaxxx was dese x 50 cent goedkoper

Ik krijg allemaal rare fantasieën bij zo een verhaal van een jongedame die knuffeldieren steelt. Bijten is wat erg wellicht. Maar misschien was het wel een arme ongehuwde moeder die wanhopig op zoek is naar knuffeldieren. Of een kleptomane met een tekort aan warmte of erotiek. Een versmade winkeldochter die met Valentijnsdag vergeten is. Je wéét het niet!
De werkelijkheid is toch weer altijd vreemder dan de wildste fantasie. Dat weet ik wel.

Mijn zoon van 17 jaar die klaagde dat de kermis van toen helemaal weg is en dat hij voor een groot stuk was gekromend hij zei
"mam echt hoor vroeger was het helemaal rond de Stad" en nu is er bijna niks meer van over,
echt ik vind dit verschrikkelijk voor mijn zoon als moeder want hij heeft ook nog eens beperkingen als ADHD PPD NOS dus voor hem zijn bijna als zijn dromen vergaan want de zomerkermis was voor hem een groot spektakel zoals de kermis van Helmond vroeger ook was ...........

Anja Bloemberg

Ik ging net even naar http://www.helmondkermis.nl voor wat extra informatie over onze onvolprezen zomerkermis.
Behalve een paar plaatjes en een meteen startend liedje staat er niet veel.
Of het moeten de geruststellende zinnetjes zijn als:
Hoe werkt de site?
Simpel! U kiest boven in het menu via de buttons een onderwerp naar keuze uit. Gebruik de scrollbar om echt alles te weten te komen over de Helmondse kermis. Wij wensen u veel surf en kermis plezier.
Ben ik nu zo dom dat het mij niet lukt om die buttons te vinden of staan ze er domweg niet of moet je Kees Snijders bellen waarna de buttons op je scherm verschijnen????

Pieter; ik heb het deze week ook al geprobeerd maar mij lukte het ook niet.

sorry dat ik het zeg maar de kermis van vroeger is echt helemaal weg
eerst gingen we gezellig met de familie een rondje kermis doen en dan was je echt gewoon een hele avond bezig
deze keer waren we binnen nog geen uur terug omdat er gewoonweg niks te doen is
plus het feit dat het allemaal wel wat groter mag het staat allemaal veel te veel op elkaar

Die buttons staan inderdaad niet op die site. Ik kom ook niet verder als de startpagina.
Wel een slechte zaak, een site die niet werkt

ik ben echt gek op kermis maar ik snap een ding niet over de gratis kermis*********
ze zeden om 18:00 maar de impact zegt om 20:00

ja sorry ik weet het niet......?
:-(

@-anoniem-:
Dadelijk om 18.00 uur opent wethouder Kees Bethlehem de voorjaarskermis 2010 officieel in de Kiosk op de Markt. Na de opening kan er 20 minuten lang gratis gebruik worden gemaakt van de kinder- en vermaakzaken op de kermis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: