21reacties

De weblog is 5 jaar in de lucht!


Praten, huilen en lachen over Helmond. Daarvoor staat De weblog van Helmond. Vandaag 5 jaar geleden om 16.25 uur gingen we online. Met als doel “eens wat meer de mening van de Helmonders te horen en discussies uit te lokken”.
Met dank aan vele Helmonders, is dat de afgelopen 5 jaar wel gelukt, denken wij. Zonder dat flinke aantal medewerkers en – sters in de loop der jaren hadden al die blogs niet op de weblog gestaan. Hulde voor al die vrijwilligers, van bekende columnisten tot technische mensen en fotografen op de achtergrond. Wat moet je schrijven over 5 jaar webloggen? Iedereen kan immers zelf op www.deweblog.nl zien wat de weblog na 5 jaar is geworden. Wat je ziet is wat het is. Niets meer, maar ook zeker niks minder.
We krijgen wel eens de vraag wanneer wij tevreden zijn met de weblog. Dat zit ‘m in 2 zaken. Cijfermatig kijken we naar het aantal bezoekers & reacties, qua gevoel of we er zelf aardigheid in hebben. Die aardigheid hebben we (bijna altijd). Bijvoorbeeld in projecten als WilHelmonds en de gemeenteraadsverkiezingen 2010 om 2 recentere grote weblog-projecten te noemen. Maar het leukste blijft toch altijd om via reacties en gesprekken te vernemen wat onze bezoekers leuk, leuker en het leukst vinden.
Wellicht heb jij als bezoeker zelf ook wel 1 of meerdere onderwerpen op de weblog die jou het meeste aanspreken. Het zou fijn zijn als je dat hier laat weten. Dan weten wij beter met welke onderwerpen we zeker door moeten gaan. Wanneer je het geheugen wilt opfrissen om een overzicht te krijgen van wat er zoal op de weblog ‘te koop’ is, kijk dan in de inhoudsopgave in de linker groen kolom bij de Inhoudsopgave – Archief.
De weblog van Helmond is de afgelopen 5 jaar geëvolueerd van een klein experiment tot wat het nu is. Lezers, reageerders en ook tipgevers weten de weg naar de weblog te vinden. Ook daarom kunnen we naast ‘vaste waarden’ als columns, quizvragen en Naw en Vruuger onderwerpen blijven brengen waarover te lachen of te huilen maar vooral te praten valt. En dat moet zo blijven natuurlijk.

Navelstaren
21 reacties
Reageer

Hartelijk gefeliciteerd Weblog. Dat het nog maar lang mag doorgaan.

Gefeliciteerd met het 5-jarig bestaan! Ik discussiëer zelf niet veel mee, maar lees wel graag!

Weblog, proficiat en op naar de volgende 5 jaren :-)

Gefeliciteerd met het 5-jarig bestaan. Ik bezoek de weblog van Helmond elke dag en zal dat blijven doen.

Vijf jaar weblog van Helmond, gefeliciteerd!!! Dat is best lang, dat wist ik niet. Ik kom hier nog niet zo lang. Leukste rubrieken vind ik de quiz en ik lees graag de verhalen van de Helmondse helden.

Beste Weblog,

Gefeliciteerd met jullie 5 jarig lustrum. Ik weet nog als de dag van vandaag 5jaar geleden een tip kreeg van Jan Willem Terbeek om eens een kijkje te nemen op jullie Weblog.Dat heb ik een tijdje volgehouden met heel veel lees plezier.

Ben nu weer helemaal terug, en schrijf er zelfs weer op,ook met heel veel plezier.
In de afgelopen 5 jaar heb ik natuurlijk ook veel gelezen, en wat ik altijd o mooi vind wie wat waar. Ga zo door en op naar de volgende 5 jaar.

Gefeliciteerd met de 5 jarige "Weblog van Helmond".
Door deze Weblog regelmatig te bezoeken voel ik me nog meer Helmonder of Helmondse. En het geeft tevens een gevoel van saamhorigheid.Dus VOORAL DOORGAAN!!!

Gefeliciteerd Weblog!

Gefeliciteers, en bedankt!

feliciteert de Weblog met het 5 jarig bestaan. Wat vliegt de tijd.

Van harte gefeliciteerd met jullie 5 jarig bestaan.
Het brengt Hellemond vreugde en verdriet ... maar bovenal een klank-, beeld- en spreekbuis.
Voor wie het wil horen en zien en voor wie wil meepraten.
Op naar de volgende 5.

Gefeliciteerd Weblog!

Gefeliciteerd. Jullie zitten in een mooi groepje trouwens, want Youtube en Hyves bestaan sinds kort ook 5 jaar. Ga zo door.

Gefeliciteerd met het 5 jarig bestaan, op naar de volgende 5!!!

Gefeliciteerd allemaal. Er is hier een mooi breed aanbod van onderwerpen om te lezen of op te reageren. Met name rond de verkiezingen vind ik het hier het leukste.Ik hoop dat de burgemeester en wethouders ook eens een column krijgen waar op gereageerd kan worden. Het is een ideaal medium om de bestuurders en de gemeenschap met elkaar in contact te brengen.
Hoe dan ook hoop ik dat het nog lang door mag gaan en iedereen een beetje beschaafd op elkaar zal reageren.

gefeliciteerd nu al 5 jaar je ziet de rimpels al aankomen en ze worden steeds groter en groter ook de wallen om de ogen zijn al goed zichtbaar

Van harte gefeliciteerd met jullie 5-jarig bestaan. Ik mis overigens wel de "bonnenuitreik-en-opmaak-avondjes"!!!!

Goed dat jullie er zijn, jullie zijn een goede aanvulling in Helmond. Op naar de volgende 5 jaar.

@Ad, Marcel, Angelique, J.E. Mulder, Astrid, Jolanda, Els, Rinie, pieter....., Noud, Mien, wilma, Jan, Helga, Roy, -anoniem-, Ellen en FJ:
Dank voor jullie felicitaties en mooie woorden.
Met de kennis van toen, was het gewoon een kwestie van 5 jaar wachten tot we 5 jaar zouden bestaan. Toch bleek dat gedurende die 5 jaar niet altijd het geval. Soms waren ook bloed, zweet en tranen nodig.
Met alle mooie woorden die jullie ons hebben doen toekomen, moeten we met gemak de komende 5 jaar kunnen halen. Het is fijn en leuk om die te lezen. Dat doet ons goed.

Gefeliciteerd met 5 jaar weblog.

@Irma: Ook jij natuurlijk bedankt voor jouw felicitatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: