21reacties

De weblog is 5 jaar in de lucht!

5 jaar De weblog van HelmondPraten, huilen en lachen over Helmond. Daarvoor staat De weblog van Helmond. Vandaag 5 jaar geleden om 16.25 uur gingen we online. Met als doel “eens wat meer de mening van de Helmonders te horen en discussies uit te lokken”.
Met dank aan vele Helmonders, is dat de afgelopen 5 jaar wel gelukt, denken wij. Zonder dat flinke aantal medewerkers en – sters in de loop der jaren hadden al die blogs niet op de weblog gestaan. Hulde voor al die vrijwilligers, van bekende columnisten tot technische mensen en fotografen op de achtergrond. Wat moet je schrijven over 5 jaar webloggen? Iedereen kan immers zelf op www.deweblog.nl zien wat de weblog na 5 jaar is geworden. Wat je ziet is wat het is. Niets meer, maar ook zeker niks minder.
We krijgen wel eens de vraag wanneer wij tevreden zijn met de weblog. Dat zit ‘m in 2 zaken. Cijfermatig kijken we naar het aantal bezoekers & reacties, qua gevoel of we er zelf aardigheid in hebben. Die aardigheid hebben we (bijna altijd). Bijvoorbeeld in projecten als WilHelmonds en de gemeenteraadsverkiezingen 2010 om 2 recentere grote weblog-projecten te noemen. Maar het leukste blijft toch altijd om via reacties en gesprekken te vernemen wat onze bezoekers leuk, leuker en het leukst vinden.
Wellicht heb jij als bezoeker zelf ook wel 1 of meerdere onderwerpen op de weblog die jou het meeste aanspreken. Het zou fijn zijn als je dat hier laat weten. Dan weten wij beter met welke onderwerpen we zeker door moeten gaan. Wanneer je het geheugen wilt opfrissen om een overzicht te krijgen van wat er zoal op de weblog ’te koop’ is, kijk dan in de inhoudsopgave in de linker groen kolom bij de Inhoudsopgave – Archief.
De weblog van Helmond is de afgelopen 5 jaar geëvolueerd van een klein experiment tot wat het nu is. Lezers, reageerders en ook tipgevers weten de weg naar de weblog te vinden. Ook daarom kunnen we naast ‘vaste waarden’ als columns, quizvragen en Naw en Vruuger onderwerpen blijven brengen waarover te lachen of te huilen maar vooral te praten valt. En dat moet zo blijven natuurlijk.