7reacties

Nieuwe software


Sinds vannacht draait De weblog van Helmond op de vernieuwde blogsoftware van onze weblogportal. Als regelmatige bezoeker zul je daar weinig van merken: je kunt zoals altijd blijven lezen en reageren op de weblog. Tenzij je de nieuwe notatie bij de 'Laatste reacties' (linksboven in de groene kolom) als ingrijpend ervaart, blijft alles ongeveer zoals het was. Een aantal kleine zaken verandert. Zo krijgen we extra functionaliteiten die (voor zover we die hebben kunnen testen) mooie aanvullingen zullen zijn.
Voor ons als beheerders heeft deze software-update wat meer impact. We zullen immers snel vertrouwd moeten raken met ons nieuwe gereedschap en daarmee vervolgens alles instellen zoals we willen. Dat kost natuurlijk tijd. Sommige functies op de weblog kunnen daardoor de eerste dagen tijdelijk anders functioneren dan gewenst. Weet dat we achter de schermen drukdoende zijn om die zo snel mogelijk goed te zetten.
De bedoeling is dat we ondertussen gewoon nieuwe logs plaatsen, maar vergeef ons als dat (of iets anders) ons niet lukt. Mocht je merken dat er op de weblog ineens iets vreemd of niet werkt, fijn als je dat hieronder even meldt. Die extra ogen komen ook nu goed van pas en daarmee is de weblog sneller up to date.

Navelstaren
7 reacties
Reageer

Ik zag het idd. Mogelijkheden tot html enz. Leuk!

Goed bezig :)

Pieter.....Warnovi

Mogelijkheden voor html in reactie is hendig.

Bij de nieuwe notatie mis ik wel dat inleidend zinnetje.

Veel succes bij het nieuwe beheer.

Het wordt bij de kwis wel een beetje lastiger.

Zit een paar foutjes in de website. Werkt redelijk in IE op deze fouten na:
Foutdetails webpagina

Gebruikersagent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.2)
Tijdstempel: Wed, 23 Jun 2010 19:24:41 UTC

Bericht: Tekenreeksconstante is niet afgesloten
Regel: 120
Teken: 27
Code: 0
URI: http://www.google-analytics.com/urchin.js

Bericht: Object wordt verwacht
Regel: 1630
Teken: 1
Code: 0
URI: http://hellemond.web-log.nl/

Bericht: Object wordt verwacht
Regel: 1678
Teken: 1
Code: 0
URI: http://hellemond.web-log.nl/

In FireFox blijft de site doorladen. Gaat dan naar surveys.cnet.com

Ik verwacht dat eea met elkaar te maken hebben.

@Mien:
Onze weblogportal heeft gekozen voor deze notatie bij 'Laatste reacties' (linksboven in de groene kolom). In die keuze hebben wij geen inbreng. Dat inleidende zinnetje brengen zij heel misschien later terug, maar dat is allerminst zeker.
@Ad:
Waarom wordt het bij de kwis lastiger?
@Karel:
Bedankt voor deze analyse, maar blijkbaar ben jij een heel stuk verder op het gebied van het beheer van websites dan wij. Is het mogelijk uit te leggen wat je bedoelt.

In het algemeen:
De grootste aanpassingen zijn gisteren doorgevoerd (denken en hopen we). Vandaag gaan we ons vooral bezig houden met de wat kleinere items.

@de Weblog,

Omdat je nu inderdaad niet meer meteen aan de linkerzijde kunt zien welke laatste straten er genoemd zijn. Nu moet je toch naar de vraag zelf toe om te zien welke reactie's er zijn. Zie ook de opmerking van Mien hier over.

Fouten die hier "Reactie van Karel | 23 juni 2010 om 21:26" gemeld zijn, zijn inmiddels al weer opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: