9reacties

Naw en Vruuger CCIV


 Naw zie je de Heistraat richting het Binderseind. Vruuger (1959) stonden daar heel andere gebouwen. Van rechts naar links zat daar toen textielhandel De Vlinder van Jo de Wit-Melis, drogisterij De Gaper van Van de Reek, textielhandel Mies Daniels-Kusters, galanteriewinkel (dat is ‘n winkel voor sierlijke en weelderige snuisterijen) De Pan, stoffenhandel Bertje Verbakel en slagerij Frans van der Steen.

Naw en Vruuger
9 reacties
Reageer

Weer allemaal nieuwerwetse gebouwen.. Ik blijf er bij, als je de oude op een goede manier restaureerd dan is de sfeer veel beter.

De 2 VW-busje zijn het mooiste van de foto..

Alles weg.Ik kan wel janken.Helmond is Helmond niet meer.

weet iemand of tegenover slagerij v.d. steen op het hoekje Heistraat en Sassenstraat een albert heijn of de gruijter heeft gezeten????????
heb echt alles afgezocht en kan geen bewijs vinden.
wie helpt?
alvast bedankt X

Beste Margriet,
Op de hoek van de Sassenstraat en de Heistraat zat vroeger (op nummer 66) een Albert Heijn. Bij de opening van de nieuwe AH t.o de Leonarduskerk is deze verdwenen (ik schat in 1970)

Groet,
Teeke (die in die tijd op nummer 58 woonde :)

@margriet op zaterdag 1 september 2012 om 01:46:

Hier een foto als bewijs ;)
http://desmond.imageshack.us/Himg201/scaled.php?server=201&filename=102233r.jpg&res=landing

De bovenstaande fotolink hebben we hieronder als foto geplaatst:


.

@margriet op zaterdag 1 september 2012 om 01:46:

Dat was banketzaak van Peels. Na Bertje Verbakel kwam de sigaretten winkel van Stads, een klokkenzaak van Dickhof en de naaimachinezaak van Jan Terbeek

Mijn oom "Toon Stads" had tot rond 1960 een sigarenwinkel op de Heistraat. Zijn echtgenote was een zus van Elsje van Vilsteren Meulman van de Beurs. Volgens mij zat de sigarenwinkel naast een naaimachinewinkel. Is daar ergens een foto van te vinden?

sjef Claassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: