Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.061 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

 Naw zie je de Heistraat richting het Binderseind. Vruuger (1959) stonden daar heel andere gebouwen. Van rechts naar links zat daar toen textielhandel De Vlinder van Jo de Wit-Melis, drogisterij De Gaper van Van de Reek, textielhandel Mies Daniels-Kusters, galanteriewinkel (dat is ‘n winkel voor sierlijke en weelderige snuisterijen) De Pan, stoffenhandel Bertje Verbakel en slagerij Frans van der Steen.

10 reacties:

Weer allemaal nieuwerwetse gebouwen.. Ik blijf er bij, als je de oude op een goede manier restaureerd dan is de sfeer veel beter.

Beantwoorden

De 2 VW-busje zijn het mooiste van de foto..

Beantwoorden

Alles weg.Ik kan wel janken.Helmond is Helmond niet meer.

Beantwoorden

weet iemand of tegenover slagerij v.d. steen op het hoekje Heistraat en Sassenstraat een albert heijn of de gruijter heeft gezeten????????
heb echt alles afgezocht en kan geen bewijs vinden.
wie helpt?
alvast bedankt X

Beantwoorden

Beste Margriet,
Op de hoek van de Sassenstraat en de Heistraat zat vroeger (op nummer 66) een Albert Heijn. Bij de opening van de nieuwe AH t.o de Leonarduskerk is deze verdwenen (ik schat in 1970)

Groet,
Teeke (die in die tijd op nummer 58 woonde 🙂

Beantwoorden

@margriet op zaterdag 1 september 2012 om 01:46:

Hier een foto als bewijs 😉
http://desmond.imageshack.us/Himg201/scaled.php?server=201&filename=102233r.jpg&res=landing

Beantwoorden

De bovenstaande fotolink hebben we hieronder als foto geplaatst:


.

Beantwoorden

@margriet op zaterdag 1 september 2012 om 01:46:

Dat was banketzaak van Peels. Na Bertje Verbakel kwam de sigaretten winkel van Stads, een klokkenzaak van Dickhof en de naaimachinezaak van Jan Terbeek

Beantwoorden

Mijn oom “Toon Stads” had tot rond 1960 een sigarenwinkel op de Heistraat. Zijn echtgenote was een zus van Elsje van Vilsteren Meulman van de Beurs. Volgens mij zat de sigarenwinkel naast een naaimachinewinkel. Is daar ergens een foto van te vinden?

Beantwoorden

Banketzaak van Peels? Harry Peels? Waar was die winkel dan?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *