6reacties

Naw en Vruuger CCXIV


Naw (2011) zie je Bavaria House op de Steenweg. Vandaag staat daar de naam De Traverse. De afgelopen 5 jaar wisselde de horecaformules daar snel. Welke allemaal? Wie het weet mag het zeggen, wij hebben het niet meer paraat.
Vruuger (1905) zat daar de nieuwe zaal van Thijs Geenen. In 1894 nam hij het café/herberg  over van de weduwe Van der Linden.
Het pand met de trapgevel iets verder werd ontworpen door J.B. Kam. Dat pand van August Sassen uit 1899 was Vruuger nog nieuw. Helemaal achteraan is de kasteelpoort nog net zichtbaar.

Naw en Vruuger
6 reacties
Reageer

Eigenlijk is de Naw foto ook alweer een beetje Vruuger. Ik zie daar namelijk links op de foto nog een windscherm van Bavaria staan, en dat scherm is in juni vorig jaar door de brouwerij verwijderd. ;)

@Noud op 23 maart 2012 om 17:27:

Je hebt helemaal gelijk. De Naw-foto is van voordat we 'even' uit de lucht waren. De Vruuger-foto trouwens ook. ;-)
Hieronder een foto van vanmiddag, dan heb je weer een actueel beeld.

Voor zij die het niet weten, dat Bavaria-windscherm stond bij Café De Wekkerrr... Die kroeg moest vorig jaar sluiten omdat het pand tegen de vlakte ging.

Zat daar eerst niet een hele dure chocoladezaak waar je ook koffie enzo kon drinken.

Vanuit de overlevering is bekend dat er vroeger oude toneelgezelschappen hebben gezeten. Thalia, Tot Nut en Vermaak, Ons Tooneel en het Vereenigd Helmonds Toneel. In 1927 verkocht aan Rob Croonenberg de bioscoop-exploiteur. Kort daarna verkocht aan Lambertus Maetheus Geenen, de broer van Frans Geenen. In 1937 is de zaal verkocht aan Bavaria. De zaal heeft diverse namen gehad: zaal Drouen, zaal Traverse of Van Kooten.

@Ron op zondag 25 maart 2012 om 10:48:

volgens mij was zaal van Kooten in de Heistraat.

buurvrouw van de Braak

Zal van Kooten zat in eerste instantie in de Molenstraat waar nu een kroeg zit. De Herberg geloof ik. Achter in de zaal gaf Kees zijn danslessen. Dit was in
de vijftiger jaren. Later is van Kooten naar de Heistraat verhuisd, hoek Wolfstraat.
Hellendoorn zat boven de zaal wat nu Traverse is. Ik gaf de voorkeur aan van Kooten boven Hellendoorn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: