7reacties

Naw en Vruuger CCXLIII


Naw zie je de Cacaofabriek aan De Knaal. Deze culturele hotspot werd in maart 2014 het nieuwe onderkomen van onder meer het Filmhuis, Poppodium Lakei en Omroep Helmond.
Vruuger (in de jaren 20) zat daar het bedrijf N.V. Nederlandsche Cacaofabriek. Dat pand kwam in verval en in 2010 (voor de verbouwing) zag het er zo uit

Guus de Bruijn maakte de Naw-foto.

Naw en Vruuger
7 reacties
Reageer

Mooi bouwwerk, mooi gelegen. De ambtenarij heeft de exposure bepaald. De 'gewone man' komt er niet.

@Edwards op zaterdag 3 maart 2018 om 11:03:

Zeker mooi geworden als je ziet hoe het was! Kom er zelf niet vaak, maar ik dacht dat het er vaak juist best druk is. Er wordt best veel georganiseerd toch?

Toon van Laarhoven

@Edwards op zaterdag 3 maart 2018 om 11:03:

Ik kom er niet veel. Tenminste niet met betrekking tot voorstellingen en dergelijke. Zou ik wel moeten doen, maar het komt er gewoon niet van.
Wel ga ik graag in de zomer buiten op het terras zitten als ik een rondje heb gefietst. Lekker in het zonnetje (als die er is) met een glas en een versnapering (ze hebben lekkere bitterballen).

Het valt me dan op dat een groot deel van het publiek dat er zit (en zeker in de weekends), ik toch enigszins zie als "elitair" of mensen die zich zo voelen. "Kakkerig" kan ik ook zeggen. Niet de gewone man dus. Nou ja, soms is die er ook te vinden. Maar geen echt werkvolk!

In Helmond heb je qua amusement het 'nieuwe' Speelhuis. En voor een kop koffie of biertje op het terras ga ik naar het Havenplein. Niet naar het elitair gedoe bij de Cacaofabriek. Punt-uit verwoordt het correct.

Jammer dat het helemaal witgekalkt is, het mist op die manier die mooie industriele aanblik.

@Jurgen op maandag 26 maart 2018 om 10:43:

Nooit zo bekeken en ik vind het wel mooi. Maar je hebt wel een punt!

Daar zat toch vroeger ook de winkel in van Van Vlissingen? En verderop was de LECO... confectiebedrijf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: