Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

3reacties

HelmondNaw zie je aan het kanaal het pand van Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek (DNCF). Zij bieden expositieruimte en faciliteiten aan beeldend kunstenaars. De gevolgen van de heftige brand (deze maand 2 jaar geleden) zijn rechts nog zichtbaar.
Vruuger (in de jaren 20) zat hier de N.V. Nederlandsche Cacaofabriek. Het middelste deel stamt uit 1900, links en rechts werden er in 1907 en 1920 bijgebouwd. De cacaofabriek ging in 1932 ter ziele, maar nog steeds worden we aan deze bloeiende industrie herinnerd.

3 reacties:

Vroeger zag het linkse gebouw er stukken beter uit. Het wordt tijd dat ze het gebouw terug gaan brengen in de originele staat.

Beantwoorden

vroeger zag het er teringlelijk uit, ik ben een vmbo'er doei

Beantwoorden

godverdomme sjonge sjonge sjonge verdorie
ik ben echt boos omdat het gebouw weg is

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *