7reacties

Naw en Vruuger CCXXX


Naw de woningen aan De Bleek, op de hoek van Watermolenwal en Torenstraat.
Vruuger (1982) werd dat appartementencomplex officieel opgeleverd in aanwezigheid van de wethouders Sjef Remmen en Jan van Rooij.

Na 30 jaar worden die 42 woningen (tegenover ‘t inmiddels gesloopte Speelhuis) ten behoeve van het centrumplan gesloopt voor winkels.
Een buurtbewoner die gistermiddag naar de sloop stond te kijken, vond het maar zonde dat zulke goede woningen werden afgebroken. Eerder op de dag Twitterde Grapman “Moet dat nou? Ja, dát moet. De Bleek in Helmond. Een bestuurlijke steenpuistlelijke dwaling, terecht gesloopt. Blij.”

In de reacties hieronder een update met foto’s.

Naw en Vruuger
7 reacties
Reageer

Vandaag werd het laatste deel van het appartementencomplex aan De Bleek gesloopt. Hieronder in 9 foto's de sloop in 2 weken sinds dinsdag 9 oktober:

Sloop van de Bleek is eerste dominosteen van een overeenkomst tussen gemeente en Woonpartners die nog veel meer sloop tot gevolg zal hebben. En uiteindelijk bouw van een nieuw appartenmentencomplex halverwege de Waart, en winkelgebied aan de centrumzijde daarvan. Zinloos, kansloos en vooral triest voor de mensen die er wonen.

Helemaal mee eens. Het bouwen van nog meer (naar alle waarschijnlijkheid) leegstaande winkels is compleet onzinnig. Ik denk dat dit deel van het centrum de komende 5 à 10 jaar een erg trieste indruk zal maken.

De aantrekkelijkheid en leefbaarheid van het centrum zal in gestaag tempo blijven afglijden. Triest voor de ondernemers die er zitten maar de gemeente doet het centrum eigenhandig maar kwaad dan goed in mijn ogen.

Inmiddels zijn we bijna vijf jaar verder. Waar eerst dit appartementencomplex stond is nu een braakliggend veld vol hondenstront. Van bouwplannen is nog niets te zien.

7 jaar verder en nog niks.

De gemeente wil daar een soort stadswandelpark. Woonpartners had geen keuze. Zij moesten slopen. Nu heeft de gemeente Helmond bouwplannen voorgesteld aan Woonpartners rondom het aanstaande wandelpark. Woonpartners heeft geen/onvoldoende geld. Resultaat: Boontje komt om zijn loontje. Betalen gemeente Helmond......

Oud-wethouder Tielemans meende dat bedrijven als V & D, Media Markt zich daar zouden gaan vestigen. Het gemeentebestuur had dollartekens in de ogen. Op zo'n toplocatie was geen ruimte voor sociale huursector. Het is compleet achterhaald. Het lukt zelfs niet om de Veestraat volledig verhuurd te krijgen.
Van deze ontwikkeling was 10 jaar geleden iedereen op de hoogte.

Nu wil de gemeente Helmond een nieuw 'gemeentehuis'. Het gaat een berg geld kosten. Elly Blanksma-Van den Heuvel heeft nog niet zo lang geleden haar nieuwe woning betrokken. Loopt zij nu al rond met omvangrijke verbouwplannen? Ik denk het niet.
Er wordt onnadenkend met gemeenschapsgeld omgesprongen. Zoiets heet geldverspilling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: