Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 85.753 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

1982

Naw de woningen aan De Bleek, op de hoek van Watermolenwal en Torenstraat.
Vruuger (1982) werd dat appartementencomplex officieel opgeleverd in aanwezigheid van de wethouders Sjef Remmen en Jan van Rooij.

Na 30 jaar worden die 42 woningen (tegenover ’t inmiddels gesloopte Speelhuis) ten behoeve van het centrumplan gesloopt voor winkels.
Een buurtbewoner die gistermiddag naar de sloop stond te kijken, vond het maar zonde dat zulke goede woningen werden afgebroken. Eerder op de dag Twitterde Grapman “Moet dat nou? Ja, dát moet. De Bleek in Helmond. Een bestuurlijke steenpuistlelijke dwaling, terecht gesloopt. Blij.”

In de reacties hieronder een update met foto’s.

4 reacties:

Vandaag werd het laatste deel van het appartementencomplex aan De Bleek gesloopt. Hieronder in 9 foto’s de sloop in 2 weken sinds dinsdag 9 oktober:

Beantwoorden

Sloop van de Bleek is eerste dominosteen van een overeenkomst tussen gemeente en Woonpartners die nog veel meer sloop tot gevolg zal hebben. En uiteindelijk bouw van een nieuw appartenmentencomplex halverwege de Waart, en winkelgebied aan de centrumzijde daarvan. Zinloos, kansloos en vooral triest voor de mensen die er wonen.

Beantwoorden

Helemaal mee eens. Het bouwen van nog meer (naar alle waarschijnlijkheid) leegstaande winkels is compleet onzinnig. Ik denk dat dit deel van het centrum de komende 5 à 10 jaar een erg trieste indruk zal maken.

De aantrekkelijkheid en leefbaarheid van het centrum zal in gestaag tempo blijven afglijden. Triest voor de ondernemers die er zitten maar de gemeente doet het centrum eigenhandig maar kwaad dan goed in mijn ogen.

Beantwoorden

Inmiddels zijn we bijna vijf jaar verder. Waar eerst dit appartementencomplex stond is nu een braakliggend veld vol hondenstront. Van bouwplannen is nog niets te zien.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *