2reacties

Naw en Vruuger CLXXXII


Naw het Havenplein met links het kantoor van RWE Obragas aan de Havenweg. Vruuger (1961) stonden er ongeveer dezelfde gebouwen. Behalve links, daar stond de gashouder van het Gemeentelijk Gasbedrijf. De schoorsteen tussen de bomen is van Diddens & Van Asten (Didas).

Naw en Vruuger
2 reacties
Reageer

De fabrieksschoorsteen is niet van Diddens & Van Asten maar van Ramaer.

@Egbert:
We hebben het nog eens goed bekeken en hebben de hulp ingeroepen én gekregen van Giel van Hooff, de stadshistoricus van Helmond. Zie hieronder zijn inbreng.

Vanuit het standpunt van de fotograaf zit de schoorsteen van Diddens & Van Asten (in wit met DvA op de schoorsteenpijp aangegeven) achter de gashouder.
De schoorsteen van Ramaer had ook een aanduiding (in dit geval de complete, korte fabrieksnaam), maar die is hier niet zichtbaar. Mede daarom nog lichte twijfel, bovendien rookt de schoorsteen op de foto en Ramaer lag in 1961 min of meer stil (maar werd toen al gebruikt voor opslag door de Vlisco).

Egbert, we dénken dus dat je gelijk hebt. Bedankt voor je reactie. Heb jij wellicht meer informatie of herinneringen aan dit interessante textielbedrijf. We houden ons aanbevolen en lezen het graag hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: