Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.444 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2 reacties:

De fabrieksschoorsteen is niet van Diddens & Van Asten maar van Ramaer.

Beantwoorden

@Egbert:
We hebben het nog eens goed bekeken en hebben de hulp ingeroepen én gekregen van Giel van Hooff, de stadshistoricus van Helmond. Zie hieronder zijn inbreng.

Vanuit het standpunt van de fotograaf zit de schoorsteen van Diddens & Van Asten (in wit met DvA op de schoorsteenpijp aangegeven) achter de gashouder.
De schoorsteen van Ramaer had ook een aanduiding (in dit geval de complete, korte fabrieksnaam), maar die is hier niet zichtbaar. Mede daarom nog lichte twijfel, bovendien rookt de schoorsteen op de foto en Ramaer lag in 1961 min of meer stil (maar werd toen al gebruikt voor opslag door de Vlisco).

Egbert, we dénken dus dat je gelijk hebt. Bedankt voor je reactie. Heb jij wellicht meer informatie of herinneringen aan dit interessante textielbedrijf. We houden ons aanbevolen en lezen het graag hieronder.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *