3reacties

Naw en Vruuger CXLVII


Naw zie je op de Noord-Koninginnewal rechts Cafetaria de Wal. In het linker deel van dit pand zitten volgens de Kamer van Koophandel vandaag 4 ondernemingen: Die 2 Helmond BV, Jona Voetverzorging, Coffeeshop Carpe Diem en Vosmeer & Van den Bogaard Holding BV. Over de aankomende coffeeshop-bestemming is veel te doen. Tot woensdag kon je de gemeente je mening laten weten. Bij het log Tweede coffeeshop aan de Wal kun je dat natuurlijk blijven doen.
Vruuger (1965) was het eenvoudiger. Rechts zat toen cafetaria Van Harsel, links slager Nooijen (later kwam daar onder meer café-bar Tuf-Tuf).

Naw en Vruuger
3 reacties
Reageer

Ik sprak zojuist Jan van Bussel (voorzitter van de stichting Monumenten Werkgroep Helmond én stadsgids/wandelaar van Helmond). Ik vertelde hem over bovenstaande foto en de info daarbij. Volgens hem zat echter vóór van Harsel in het rechter pand óók slager Nooijen (overigens familie van de Monseigneur Noyen van wie aan de Lambertuskerk - links van de grote poort - een grote stenen plakette hangt; maar dat terzijde). In het linker pand zouden de broers Terneuzen (inderdaad zoals de Zeeuwse plaatsnaam) hebben gewinkeld en wél in snoep (siepen en seppen en zo). Maar ik lees wel of er nog meer verhalen, legendes, mythes en sages zijn.

Michael Rieter

Toen ik vroeger op de noord koninginnewal (21) woonde (muziekhandel Addy Kleijngeld)
zat er naast cafetaria van Harsel inderdaad de snoepwinkel èn ijs! van de gebroeders Terneuzen!

henny de leeuwe-kleijngeld

Bovenstaande klopt, op nr 44 woonde inderdaad familie Nooijen, ik kan het weten want ben daar geboren. Vroeger zat op mijn slaapkamer, kelken behang, mijn slaapkamer was de slaapkamer van Monseigneur Noyen.

Inge van Harsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: