3reacties

Naw en Vruuger CXVIII


Naw zie je de Hermelijnstraat. Rechts de nieuwbouw in de Vossenbuurt, links de Brede School annex Wijkhuis De Fonkel. Vruuger (1925) waren de huizen in deze straat ook nog niet zo heel oud. Het enige referentiepunt van beide foto’s bevindt zich achterin, aan de Prins Karelstraat. Waar Naw de pastorie van de Sint Jozefkerk zit, woonden Vruuger de zusters.

Naw en Vruuger
3 reacties
Reageer

Er wordt gesproken over de pastorie in de Pr.Karelstr. dit is niet juist Pastorie ligt op de bakelsedijk, is tijdelijk kantoor geweest van de reclassering nu weer in gebruik als pastorie.
Het klooster in de Prins Karelstraat is bewoond geweest door de zusters nu huist er een stichting in.

@A. Wijnen:
In onze ijver een referentiepunt op beider foto's aan te geven, maakten we inderdaad een fout met de aanduiding van de pastorie. Dank voor de verbetering.

als bewoner van de echte pastorie van de St.Jozefkerk, kan ik zeggen dat waar vruuger de zusters zaten naw het huis van de Katholieke Charismatische Vernieuwing staat. Van de pastorie aan de Bakelsedijk zijn ook wel naw en vruuger plaatjes beschikbaar, maar veul is daar (gelukkig) nie veranderd, alleen de beplanting!

pastoor seidel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: