Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.242 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Naw zie je de Hermelijnstraat. Rechts de nieuwbouw in de Vossenbuurt, links de Brede School annex Wijkhuis De Fonkel. Vruuger (1925) waren de huizen in deze straat ook nog niet zo heel oud. Het enige referentiepunt van beide foto’s bevindt zich achterin, aan de Prins Karelstraat. Waar Naw de pastorie van de Sint Jozefkerk zit, woonden Vruuger de zusters.

3 reacties:

Er wordt gesproken over de pastorie in de Pr.Karelstr. dit is niet juist Pastorie ligt op de bakelsedijk, is tijdelijk kantoor geweest van de reclassering nu weer in gebruik als pastorie.
Het klooster in de Prins Karelstraat is bewoond geweest door de zusters nu huist er een stichting in.

Beantwoorden

@A. Wijnen:
In onze ijver een referentiepunt op beider foto’s aan te geven, maakten we inderdaad een fout met de aanduiding van de pastorie. Dank voor de verbetering.

Beantwoorden

als bewoner van de echte pastorie van de St.Jozefkerk, kan ik zeggen dat waar vruuger de zusters zaten naw het huis van de Katholieke Charismatische Vernieuwing staat. Van de pastorie aan de Bakelsedijk zijn ook wel naw en vruuger plaatjes beschikbaar, maar veul is daar (gelukkig) nie veranderd, alleen de beplanting!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *