10reacties

Naw en Vruuger III


Het NS-station van Helmond van Naw steekt wel heel erg af tegen het station dat in 1984 werd gefotografeerd. Welk station het mooiste is, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Voor alle duidelijkheid: het station van Vruuger werd in 1985 afgebroken, het nieuwe werd op 1 mei 1987 geopend.

Naw en Vruuger
10 reacties
Reageer

Natuurlijk was het oude station VEEL mooier!!!

Wat een mooi oud stationnetje hadden we toch.Kan het me nog heel goed herinneren.Ik ken de mensen nog die er vroeger boven woonde.

Niet zo'n moeilijke vraag, wat is mooier?
Natuurlijk het oude station....
Alleen schrik ik elke keer van de datums! Is dat pas in 1985 afgebroken, waarom kan ik het me dan niet meer herinneren? 1985 lijkt niet zo lang geleden maar al rekenend kom ik toch op 22 jaar geleden.... oeps...

Wat een zootje is het hier in Helmond toch.

Ze breken mooie gebouwen af zoals het oude station. En wat zetten ze er voor in de plaats............Schamen moesten ze zich, die egotrippers!!

Het station is een grote vergissing qua achritectuur. Dat oude gebouw was prachtig en had bewaard moeten blijven.
Verder ben ik van mening dat Helmond goed bezig is.

Vruuger vul moier helaas.
Niet helaas dat t mooi was, maar dat er zo'n hondslelijke blokkendoos voor terug is gekomen.

Ik woon hier slechts 3 jaar, maar dat oude station zag er inderdaad beter uit.
Maar wie bedacht heeft dat daar een nietszeggende godsgruwelijk lelijk gebouw voor in de plaats moet komen? Die mogen ze van mij per direct laten opnemen in een gesticht.

Hopelijk zit dit college in dat er een fatsoenlijk station moet komen waar de helmonders (inclusief ik) trots op mogen zijn.

Het station is immers toch het eerste wat men ziet als ze van buiten de stad komen. Wel 4 stations, maar een centraal station om van te kotsen...

Natuurlijk was het oude station veel fraaier. Helaas is het geen beschermd monument geworden en is er nu zo'n modern geval voor terug. Sowieso was het oude stationskwartier een erg fraai beeld. Jammer genoeg is er niets van over buiten het gerechtsgebouw en is alles gesloopt en volgebouwd.

Ik weet nog dat de taxicentrale aan het stationsplein zat, en er enkele fraaie grote huizen stonden. Later in de jaren 70 zijn daar veel gastarbeiders in gaan wonen. Ook weet ik nog dat de boerenbond er was met de grote weegschaal in de weg. En natuurlijk de erg fraaie villa van dokter Bloemen met de grote kastanjebomen eromheen.....

Stel je eens voor dat de klok in Helmond had stilgestaan sedert midden jaren 80 van de vorige eeuw! Wie zou dan vandaag de dag in Helmond hebben gewoond of willen wonen? En als ieder individueel had mogen bepalen wat wel en wat niet goed is/was qua architectuur? Wat was dan het resultaat nu geweest? Stilstand in de jaren 80 dus.

Dat bewijst wel weer dat er meer los lopen dan dat er vast zitten.. :/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: