Buiten is het 26 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.874 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Stationsrestauratie HelmondHet NS-station van Helmond van Naw steekt wel heel erg af tegen het station dat in 1984 werd gefotografeerd. Welk station het mooiste is, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Voor alle duidelijkheid: het station van Vruuger werd in 1985 afgebroken, het nieuwe werd op 1 mei 1987 geopend.

10 reacties:

Natuurlijk was het oude station VEEL mooier!!!

Beantwoorden

Wat een mooi oud stationnetje hadden we toch.Kan het me nog heel goed herinneren.Ik ken de mensen nog die er vroeger boven woonde.

Beantwoorden

Niet zo’n moeilijke vraag, wat is mooier?
Natuurlijk het oude station….
Alleen schrik ik elke keer van de datums! Is dat pas in 1985 afgebroken, waarom kan ik het me dan niet meer herinneren? 1985 lijkt niet zo lang geleden maar al rekenend kom ik toch op 22 jaar geleden…. oeps…

Beantwoorden

Wat een zootje is het hier in Helmond toch.

Ze breken mooie gebouwen af zoals het oude station. En wat zetten ze er voor in de plaats…………Schamen moesten ze zich, die egotrippers!!

Beantwoorden

Het station is een grote vergissing qua achritectuur. Dat oude gebouw was prachtig en had bewaard moeten blijven.
Verder ben ik van mening dat Helmond goed bezig is.

Beantwoorden

Vruuger vul moier helaas.
Niet helaas dat t mooi was, maar dat er zo’n hondslelijke blokkendoos voor terug is gekomen.

Beantwoorden

Ik woon hier slechts 3 jaar, maar dat oude station zag er inderdaad beter uit.
Maar wie bedacht heeft dat daar een nietszeggende godsgruwelijk lelijk gebouw voor in de plaats moet komen? Die mogen ze van mij per direct laten opnemen in een gesticht.

Hopelijk zit dit college in dat er een fatsoenlijk station moet komen waar de helmonders (inclusief ik) trots op mogen zijn.

Het station is immers toch het eerste wat men ziet als ze van buiten de stad komen. Wel 4 stations, maar een centraal station om van te kotsen…

Beantwoorden

Natuurlijk was het oude station veel fraaier. Helaas is het geen beschermd monument geworden en is er nu zo’n modern geval voor terug. Sowieso was het oude stationskwartier een erg fraai beeld. Jammer genoeg is er niets van over buiten het gerechtsgebouw en is alles gesloopt en volgebouwd.

Ik weet nog dat de taxicentrale aan het stationsplein zat, en er enkele fraaie grote huizen stonden. Later in de jaren 70 zijn daar veel gastarbeiders in gaan wonen. Ook weet ik nog dat de boerenbond er was met de grote weegschaal in de weg. En natuurlijk de erg fraaie villa van dokter Bloemen met de grote kastanjebomen eromheen…..

Beantwoorden

Stel je eens voor dat de klok in Helmond had stilgestaan sedert midden jaren 80 van de vorige eeuw! Wie zou dan vandaag de dag in Helmond hebben gewoond of willen wonen? En als ieder individueel had mogen bepalen wat wel en wat niet goed is/was qua architectuur? Wat was dan het resultaat nu geweest? Stilstand in de jaren 80 dus.

Beantwoorden

Dat bewijst wel weer dat er meer los lopen dan dat er vast zitten.. :/

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *