10reacties

Naw en Vruuger LXXVIII


Naw zien we Sertel, de supermarkt PLUS en de muziekwinkel van Arie Willems in de Heistraat. Over enige tijd zullen die onder de slopershamer verdwijnen in verband met het opnieuw inrichten van de Heistraat. Vruuger (1976) stond hier de Gerardusschool die in de jaren 20 werd opgericht. Veel jongens uit de binnenstad kregen daar hun eerste vaardigheden bijgebracht.

Naw en Vruuger
10 reacties
Reageer

Ik ging, toen de school al opgeheven was, vaak op zondagavond naar de Werkwinkel, die in een gedeelte van de Gerardusschool zat.
Er werden op zondagavond altijd films vertoond.
De organisatoren van deze filmavonden hebben later het Filmhuis opgericht.

Heb hier een jaar op school gezeten toen zat daar de LEAO met ook nog een vestiging in de Molenstraat.Leuke tijd op en neer fietsen tussen 2 lesuren en dan tussendoor ook nog bij de bakker iets lekkers halen.

@Hanny
Wij moesten vroeger vaak in de pauzes van de LTS in de Keizerin Marialaan, naar de dependance in de 3e Haagstraat fietsen.
Ik had daar zo'n hekel aan.

@Noud:
Nu weet ik waarvan ik het herken, de Werkwinkel zat daar ja! Van films herinner ik me niets, van optredens van bands (waaronder Klein Orkest in hun begin) des te meer. En dat je daar met de trap omhoog moest om in het zaaltje te komen. Hoewel ik er niet echt vaak kwam, mis ik het nu ineens wel.

@Pieter
Het zaaltje wat jij bedoeld was de Centersoos.
Deze zat in hetzelfde gebouw, maar had een aparte ingang.
Zelf ben ik nooit in de Centersoos geweest.

@Noud:
Ik word hier alleen maar wijzer. ;-)
Dat heette inderdaad de SenterSoos.

Heb hier op school gezeten 1946-1952 hoofd van de een Mr Knol /weymaas/van der weyde/mev Bom vertrokken in 1954 naar Zuid Afrika waar ik nog steeds
vertoef op 72 jarige leeftyd, mooi om dit weer re zien.

Martin Martens

Ook ik zat hier op school.
Ik denk van 1960 tot en met 1966.
Toen was meester Gerrits het hoofd der school. Anderen: juffrouw Bom, mevrouw de Kimpe, meester Klein (een boom van een vent) meester van Doorn en meester Grim. Hij tikte je met zijn zegelring op je hoofd als je niet zat op te letten, beetje pijnlijk.
Maar verfer geen vervelende tijd gehad op deze jongensschool.

Ook ik zat hier op school van 61 tm 66.mijnheer Gerrits was toen hoofd,en ja juffrouw Bom,weemaas,grim,en juffrouw spekenbrink.in de pauze allemaal buiten in de rij voor de wc ,en zingen,juffrouw ik moet pisse.was achteraf gezien mooie tijd,soms komt er iets boven borrelen over de tijd op die school.woon nu al lang niet meer in Nederland, maar de leuke jeugd herinneringen blijven.

Wim Rooijakkers

Zat in de eerste klas hij mijnheer v Doorn,2e klas bij weemaas kon me nog herinneren dat hij graag met een latje op je vingers sloeg 3e klas mijnheer grim,en inde 4e en 5e bij juffrouw Spekenbrink 6e klas weet ik niet meer zo .en inderdaad zingen bij de pisbakken,en ook nog leuk de dia,s die werden vertoond van Niels Holgerson,was een leuke tijd.

Wim rooijakkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: