Buiten is het 0 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.121 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

de weblog van HelmondNaw zien we Sertel, de supermarkt PLUS en de muziekwinkel van Arie Willems in de Heistraat. Over enige tijd zullen die onder de slopershamer verdwijnen in verband met het opnieuw inrichten van de Heistraat. Vruuger (1976) stond hier de Gerardusschool die in de jaren 20 werd opgericht. Veel jongens uit de binnenstad kregen daar hun eerste vaardigheden bijgebracht.

7 reacties:

Ik ging, toen de school al opgeheven was, vaak op zondagavond naar de Werkwinkel, die in een gedeelte van de Gerardusschool zat.
Er werden op zondagavond altijd films vertoond.
De organisatoren van deze filmavonden hebben later het Filmhuis opgericht.

Beantwoorden

Heb hier een jaar op school gezeten toen zat daar de LEAO met ook nog een vestiging in de Molenstraat.Leuke tijd op en neer fietsen tussen 2 lesuren en dan tussendoor ook nog bij de bakker iets lekkers halen.

Beantwoorden

@Hanny
Wij moesten vroeger vaak in de pauzes van de LTS in de Keizerin Marialaan, naar de dependance in de 3e Haagstraat fietsen.
Ik had daar zo’n hekel aan.

Beantwoorden

@Noud:
Nu weet ik waarvan ik het herken, de Werkwinkel zat daar ja! Van films herinner ik me niets, van optredens van bands (waaronder Klein Orkest in hun begin) des te meer. En dat je daar met de trap omhoog moest om in het zaaltje te komen. Hoewel ik er niet echt vaak kwam, mis ik het nu ineens wel.

Beantwoorden

@Pieter
Het zaaltje wat jij bedoeld was de Centersoos.
Deze zat in hetzelfde gebouw, maar had een aparte ingang.
Zelf ben ik nooit in de Centersoos geweest.

Beantwoorden

@Noud:
Ik word hier alleen maar wijzer. 😉
Dat heette inderdaad de SenterSoos.

Beantwoorden

Heb hier op school gezeten 1946-1952 hoofd van de een Mr Knol /weymaas/van der weyde/mev Bom vertrokken in 1954 naar Zuid Afrika waar ik nog steeds
vertoef op 72 jarige leeftyd, mooi om dit weer re zien.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *