3reacties

Naw en Vruuger XII


Op het Sobrietasplein (de hoek van de Molenstraat en Beelsstraat) staat Naw een appartementencomplex met kantoor- en winkelruimte. De kantoorruimte is verhuurd aan de Stichting Jeugdzorg Noord-Brabant, de winkel aan Action (daarvoor aan Kwantum).
Vruuger (1960) was daar het Broedershuis en het Sobrietas lokaal gevestigd. De broeders leverden vooral mankracht voor het onderwijs in Helmond. In het Sobrietasgebouw is menig voorstelling gegeven.

Naw en Vruuger
3 reacties
Reageer

In t Sobrietas gebouw hefet een tijd een bowling gezeten,gerund door de Fam. Spaan. Daar wer ook carnaval gevierd door vereniging de Kattemeppers. Ik weet nog dat de Kwantum gebouwd werd,de eerste muur die geplaatst was werd niet goed geplaatst en viel om,bovenop de auto van mijn vriendinnetje toendertijd.

marion eggermont-swinkels

En niet te vergeten: In Sobriëtas zat een van de eerste jongerencentra van de stad... Tot ook dit weliswaar uitgeleefde maar fraaie theater geloopt werd.

In 1949 als 6jr jonge knaap mocht ik met de oudere leerlingen s'avonds les nemen in de Sobrietas teken en schilder kunst klas. Na de les liep ik alleen terug via de Molenstraat en linksaf langs de Lambertus kerk naar ons huis in de kerkstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: