Buiten is het -2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.350 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Sobriëtas Molenstraat HelmondOp het Sobrietasplein (de hoek van de Molenstraat en Beelsstraat) staat Naw een appartementencomplex met kantoor- en winkelruimte. De kantoorruimte is verhuurd aan de Stichting Jeugdzorg Noord-Brabant, de winkel aan Action (daarvoor aan Kwantum).
Vruuger (1960) was daar het Broedershuis en het Sobrietas lokaal gevestigd. De broeders leverden vooral mankracht voor het onderwijs in Helmond. In het Sobrietasgebouw is menig voorstelling gegeven.

3 reacties:

In t Sobrietas gebouw hefet een tijd een bowling gezeten,gerund door de Fam. Spaan. Daar wer ook carnaval gevierd door vereniging de Kattemeppers. Ik weet nog dat de Kwantum gebouwd werd,de eerste muur die geplaatst was werd niet goed geplaatst en viel om,bovenop de auto van mijn vriendinnetje toendertijd.

Beantwoorden
marion eggermont-swinkels

En niet te vergeten: In Sobriëtas zat een van de eerste jongerencentra van de stad… Tot ook dit weliswaar uitgeleefde maar fraaie theater geloopt werd.

Beantwoorden

In 1949 als 6jr jonge knaap mocht ik met de oudere leerlingen s’avonds les nemen in de Sobrietas teken en schilder kunst klas. Na de les liep ik alleen terug via de Molenstraat en linksaf langs de Lambertus kerk naar ons huis in de kerkstraat.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *