6reacties

Naw en Vruuger XXXIV


De ingang van het Ketsegangske vanaf de Noord Koninginnewal.
De foto van de Vruugere ingang werd in 1965 gemaakt. Zoals je ziet was de toegang en het gangske zelf toen niet al te breed.

Naw en Vruuger
6 reacties
Reageer

Kan me nog wel herinneren dat het vies stinkstraatje was, mocht er van mijn moeder nooit door heen lopen.... of was dat nu Het Hool? Dat was ook zo'n straatje waar je liever niet dood gevonden wilt worden

In de oude staat kan ik hem niet, mar het is een hele leuke straat geworden nu.

Weer leuk om de foto's te zien.

Leuk inderdaad. Ik zou nooit het Ketseganske herkennen bij het zien van die foto.
Ik woon nu op de plek waar vroeger de kerk stond, wiens torentje zichtbaar is achter het steegje. Eigenlijk woon ik min of meer in het huis van God.

Beste Perry, je woont inderdaad wsg. op gewijde grond; maar het kleine torentje op de achtergrond is niet echt van een kerk maar van de kapel van het Liefdesgesticht op de Markt. Was uit 1880, maar blijkbaar niet bestand tegen de tand des tijds..

Hi Giel, ja, die kapel, die bedoelde ik :D Zo'n beetje waar nu de bibliotheek is!

Het huis met de luifels daar was vroeger de Bakkerij van Rooijakkers in gehuisvest, het pand daarlangs was van Electro Vos en daarlangs was het winkeltje niet meer zichtbaar op de foto het fournitoure winkeltje van Hunij met daarlangs het pand van Bloemsierkunst Wiljan van van den Hoven dat is ook het pand waar ik geboren ben.

Johny van den Hoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: