Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.571 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

6 reacties:

Kan me nog wel herinneren dat het vies stinkstraatje was, mocht er van mijn moeder nooit door heen lopen…. of was dat nu Het Hool? Dat was ook zo’n straatje waar je liever niet dood gevonden wilt worden

Beantwoorden

In de oude staat kan ik hem niet, mar het is een hele leuke straat geworden nu.

Weer leuk om de foto’s te zien.

Beantwoorden

Leuk inderdaad. Ik zou nooit het Ketseganske herkennen bij het zien van die foto.
Ik woon nu op de plek waar vroeger de kerk stond, wiens torentje zichtbaar is achter het steegje. Eigenlijk woon ik min of meer in het huis van God.

Beantwoorden

Beste Perry, je woont inderdaad wsg. op gewijde grond; maar het kleine torentje op de achtergrond is niet echt van een kerk maar van de kapel van het Liefdesgesticht op de Markt. Was uit 1880, maar blijkbaar niet bestand tegen de tand des tijds..

Beantwoorden

Hi Giel, ja, die kapel, die bedoelde ik 😀 Zo’n beetje waar nu de bibliotheek is!

Beantwoorden

Het huis met de luifels daar was vroeger de Bakkerij van Rooijakkers in gehuisvest, het pand daarlangs was van Electro Vos en daarlangs was het winkeltje niet meer zichtbaar op de foto het fournitoure winkeltje van Hunij met daarlangs het pand van Bloemsierkunst Wiljan van van den Hoven dat is ook het pand waar ik geboren ben.

Beantwoorden
Johny van den Hoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *