1reactie

Alpaca’s voor 25-jarig dierenpark Rijpelberg


Op 22 september 1987 werd dierenpark De Rippert in de Rijpelberg geopend. De Rippert is 1 van de 3 dierenparken die wordt beheerd door de Stichting Jan Visser Dierenparken. De 2 andere parken onder het beheer van de Stichting zijn het dierenpark De Warande en het dierenpark aan de Hortensialaan.
De stichting viert het 25-jarig jubileum van het dierenpark samen met de jeugd en belangstellenden in de Rijpelberg. Zij doen dat door 2 alpaca’s toe te voegen aan het park. Alpaca’s zijn lama-achtige dieren, wat kleiner dan de meer bekende lama’s. Er is voor deze dieren gekozen omdat deze het beste passen in de Rippert en bij de bestaande dierenpopulatie in het park.
De kinderen van de groepen 3, 4 en 5 van alle 4 basisscholen in Rijpelberg worden uitgenodigd namen voor de 2 nieuwe dieren van het dierenpark te bedenken. De klas die de leukste namen bedenkt mag op woensdagmiddag 24 september de 2 alpaca’s in het dierenpark feestelijk welkom heten. De winnende klas wint een DVD’s over dieren en krijgt van de voorzitter, tevens dierenarts, de heer Alexander Bogaerts, een les aangeboden over door de leerlingen zelf te kiezen diersoorten. De namen voor de dieren moeten uiterlijk 15 september gemaild worden naar info@janvisserdierenparken.nl. Een soortelijke wedstrijd als eerder dit jaar werd gehouden in dierenpark De Warande in verband met komst van het Watusirund.
Er is ook aan een fotowedstrijd waaraan iedereen kan deelnemen. Selfie’s met als onderwerp De Rippert kunnen ook tot en met 15 september gemaild worden naar info@janvisserdierenparken.nl. De selfie’s worden op een flatscreen in supermarkt Emté getoond en op de website www.janvisserdierenparken.nl . De 3 leukste foto’s worden beloond met een prijs.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

De 2 alpaca’s in dierenpark Rijpelberg heten Pluk en Zaza
De 2 alpaca’s kregen vorige week een naam. De kinderen van de 4 basisscholen in Rijpelberg hadden wel 100 ideeën voor hun namen. Het bruine mannetje gaat voortaan door het leven als Pluk (omdat hij bruine plukhaartjes heeft) en het witte vrouwtje als Zaza (omdat zij er lekker zacht uit ziet). Dit zijn namen uit het boek Pluk van de Petteflet.
Groep 5 van OBS De Straap bedacht die namen en mocht daarom de nieuwe dieren in dierenpark De Rippert feestelijk verwelkomen. Zij wonnen dvd’s over dieren en kregen een les van de dierenarts. De Stichting Duurzaam Helmond schonk het bedrag voor de aanschaf van de 2 alpaca´s (lama-achtige dieren, wat kleiner dan de meer bekende lama’s).
Betty Bogaerts maakte onderstaande foto's.

De winnaars van de selfie-fotowedstrijd zijn Bianca van Bruinisse, Dyllan Veenendaal en Kyara Veenendaal. Zij krijgen een kado van EMTE Wederhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: