Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.320 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

archieffotoHet vrouwtjes watusirund in het Jan Visser Dierenpark in de Warande krijgt gezelschap van een 1 jaar oud mannetje. Deze stier is afkomstig uit de Dierentuin in Berlijn en wordt geschonken door Kiwanis Land van de Aa. In januari overleed de vorige stier. Vanwege zijn aanhoudende gezondheidsklachten werd besloten hem in te laten slapen.
Namens de gemeente Helmond heet wethouder Erik de Vries het watusirund welkom. Samen met de kinderen die de naam bedachten voor deze machtige stier die gekenmerkt wordt door de vrij lange hoorns, zal hij woensdagmiddag de naam van die nieuwbakken Helmonder onthullen. Die naam is voortgekomen uit een wedstrijd die was uitgeschreven voor de 3 basisscholen in de wijk De Warande/Stiphout (Wilhelminaschool, Basisschool St Trudo en basisschool De Lindt). Per school moesten zij 5 namen aanleveren voor deze nieuwe bewoner van het park, liefst een naam met een relatie met Helmond. De school met de winnende naam krijgt een les dierverzorging door Alexander Bogaerts, dierenarts en voorzitter van de Stichting Jan Visser Dierenparken.

10 reacties:

Fotograaf Wim van den Broek maakte onderstaande foto’s die vervolgens De Telegraaf sierden.

Beantwoorden

‘Wadoetie’ is de naam van het nieuwe watusirund. Namens de gemeente heette wethouder Erik de Vries het dier zojuist welkom in de Warande. Wethouder Paul Smeulders liet eerder vanmiddag gekscherend weten dat hij een tikkeltje jaloers was op zijn collega-wethouder omdat die de nieuwkomer welkom mocht heten. “Was 1e moeilijke woord dat ik kon uitspreken” zo liet hij via Twitter weten.

Beantwoorden

Na de bovenstaande foto’s, maakte Wim van den Broek vanmiddag ook de eerste foto van het watusirund die de naam Wadoetie kreeg.

Beantwoorden

Alleen de pootjes van Wadoetie zijn te zien. De nieuwe Stier staat achter de oude Koe. Het naamplaatje ziet er goed uit. Een leuke foto maar Wadoetie is aan het zicht onttrokken.

Beantwoorden

Misschien verstopt zich Wadoetie voor fotograaf van den Broek of wie weet wel voor alle Helmonders. Komop “Ginne skrik”. Laat zien wie de “grauwste smoel” heeft. Een Helmonder of een Berliner!

Beantwoorden

@Maarten Koolen en @brombeer

Inmiddels heeft Wim van den Broek al zijn foto’s van vanmiddag in de Warande online gezet. Daar is meer van Wadoetie te zien dan alleen zijn pootjes.

Beantwoorden

Die duwt voorlopig die paal nog niet om 🙂
Daar moet nog een hoop gras in. Nu nog schattig.

Beantwoorden

Mooie foto’s Wim, maar de volgende keer wel even aan de organisatie vragen wie het feestvarken of feestrund is. 🙂

Beantwoorden

Zojuist mailde Wim van den Broek ook onderstaande foto:

Beantwoorden

Is die pauw wadoetie? Flauw hé! Nu had de fotograaf die twee nog moeten laten lachen, had ie weer in De Telegraaf kunnen komen, maar dan wel met een écht leuke “spreuk” of bijschrift.
Maar ja, vreten hé, dat is wat zo’n beest doet…….Ginne skrik en vooral geen tijd voor de man met dat fotoding….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *