2 Vrouwen vast voor verduistering kleding en valse aangifte


2 Helmondse vrouwen (37 en 42 jaar) zitten sinds gistermiddag vast omdat ze verdacht worden van verduistering van kleding en het doen van een valse aangifte van woninginbraak.
De samenwonende vrouwen hadden van een gezamenlijke vriendin uit Geldrop een grote partij duurdere merkkleding, schoenen, sieraden en tassen tijdelijk in opslag gekregen in verband met een verhuizing. Afgelopen weekend hoorde de Geldropse dat er in het huis van haar vriendinnen zou zijn ingebroken. Daarbij zou een groot deel van haar spullen zijn gestolen. Het tweetal had van de inbraak aangifte gedaan bij de politie.
De vrouw kreeg echter twijfels over hetgeen er gebeurd zou zijn door informatie die haar ter ore kwam. Zij informeerde de politie die een onderzoek startte. Hieruit bleek dat de 2 vrouwen waarschijnlijk de inbraak hadden verzonnen en zich de spullen van hun vriendin hadden toegeëigend. Ze werden woensdag op het Helmondse politiebureau aangehouden nadat ze zich daar op aandringen van het woninginbrakenteam hadden gemeld.
De vriendschap tussen de vrouwen uit Geldrop en Helmond is waarschijnlijk voorbij. De politie is nog op zoek naar een groot deel van de ontvreemde spullen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Duurder merkkleding is de laatste tijd hot in Helmond. Vorige maand arresteerde de politie een man en vrouw die gestolen exclusieve merkkleding vanuit thuis verkochten.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: