3reacties

3 Trucks in konvooi testen op Deurneseweg


Met de Experience Week Connected Transport heeft ons land een internationale primeur: deze week worden 250 ritten gemaakt met in konvooi rijdende trucks van verschillende vervoerders, allen voorzien van de laatste connected technologie. Niet eerder werd connected technologie in deze omvang in de praktijk getest.
Op initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat komen gedurende 5 dagen regionale overheden, logistieke partners en kennisinstellingen samen om in de praktijk de verbinding te leggen tussen verkeersmanagement en logistiek. Zij willen hiermee een volgende stap zetten op weg naar verbetering van efficiency, veiligheid en duurzaamheid in de logistieke sector.
Vandaag wordt er op de Deurneseweg in Helmond getest met een konvooi bestaande uit 3 voertuigen (trekker oplegger combinatie) van Van den Broek Logistics. De voertuigen zijn met elkaar verbonden. Het zijn geen zelfrijdende voertuigen, in iedere vrachtwagen zit dus ook 1 van deze chauffeurs. Er wordt getest om trucks in zo’n ‘treintje’ bij verkeerslichten voorrang te kunnen geven. Daarnaast wordt het effect getest van het laten zien van een adviessnelheid voor de trucks waarmee zij richting het verkeerslicht moeten rijden om groen licht te krijgen. Wethouder Jos van Bree: “Helmond is de Automotive hotspot van Nederland. We zijn proeftuin voor innovatie op het gebied van Automotive en slimme mobiliteit. Met het testen van deze techniek hopen we dat het snel werkelijkheid wordt. Snelle, slimme en schone logistiek is de toekomst! Wij ondersteunen en faciliteren dit graag.”

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Ja gezien. Mooi

Peter Sprong

Update:

De betrokkenen bij de proef gisteren:

Ik ben trots op dit mooie Helmondse bedrijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: