11reacties

317 Kansen voor inbrekers in Brandevoort


  • 154 Niet afgesloten auto’s,
  • 133 niet afgesloten tuinpoorten,
  • 30 niet afgesloten garagedeuren.

Dat is een greep uit de bevindingen tijdens 2 grote ‘witte voeten acties’ in Brandevoort. Deze acties op woensdag 3 en 10 oktober werden gehouden om de bewoners op inbraakgevoelige situaties te wijzen. Dat alles onder het parool ‘Maak het inbrekers niet te gemakkelijk!’
In juni werd er in Dierdonk een soortgelijke avond gehouden, daar bleken inbrekers 116 kansen te hebben.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
11 reacties
Reageer

Fijn dat ze die ook altijd in ideeën voorzien

Lekker makkelijk maken voor de inbrekers om dit zo te posten laat het Aub alleen de bewoners weten waar jullie langs zijn geweest stop er een brief in een bus en hou die info voor je. inbrekers kunnen ook lezen domme zet van jullie.....

Pamela Nouwens

Ik ben niet zo van de absolute cijfers, dus ik ben benieuwd hoeveel dit is uitgedrukt in het percentage ten opzichte van het aantal gecontroleerde ‘objecten’.

Als je alles gemakshalve op een hoop gooit, dan heb je het hier over ongeveer 9% als je het afzet tegen de ca. 3500 woningen in Brandevoort. Is dat veel?

Of kan ik de zeer gemakkelijke opmerking verwachten: “Als we hier één inbraak mee voorkomen, dan is deze actie al geslaagd!”

Ik kan me niet voorstellen dat een inbreker door zo'n bericht op nieuwe ideeën komt. Als er één 'beroepsgroep' al op de hoogte is, dan is het deze wel.

Ik vind het super dat de resultaten breed gepubliceerd worden. Dan kan iedereen voor zichzelf nagaan of hij/zij het inbrekers makkelijk maakt.

De politie doet ook niks goed, inbrekers op ideeën brengen tsss. Hele domme mensen om deuren, poorten en auto's niet af te sluiten.

Arlette van de Kerkhof

Professionele inbrekers komen pas langs als ze zeker weten dat er iets te halen valt wat de moeite waard is, en als ze écht willen komen ze hoe dan ook binnen. Een niet afgesloten auto, garage, poort of deur zal hooguit een gelegenheidsdief aantrekken.

Update:
Alle resultaten van deze 2 inbraakpreventieacties
"Inwoners ervaren de actie als zeer positief en beloven dan ook verbetering. In sommige gevallen reageren mensen laconiek en geven aan dat we een volgende keer exact hetzelfde kunnen constateren. Een enkele inwoner reageert negatief en wil niet gewezen worden op hun ‘fouten’. Alle personen die meededen aan de actie, ervaren de actie als zeer succesvol en erg gezellig. Merkbaar is dat leden van Buurt- en WhatsApp-preventie deze actie zeer kunnen waarderen en het voor hen voelt als een enorme ‘boost’." Dat schrijft de gemeente in haar verslag over deze 2 groot opgezette inbraakpreventieacties in Brandevoort.
Op woensdagavond 3 oktober werd er gecontroleerd in de gebieden Hoeves en Beemden (alle straten die eindigen op Hoeve/Beemden). Daarbij hielpen de volgende personen mee: 2 wijkagenten, 7 politievrijwilligers, 2 BOA’s van de Stadswacht, 20 vrijwilligers vanuit Buurt- en WhatsApp-preventie en een vertegenwoordiging van zowel de Wijkraad als de Jeugdwijkraad van Brandevoort. Dat leverde deze feiten op. Ook bleken er erg veel kliko’s te staan waar een inbreker op kan klimmen en makkelijk binnen kan komen.
Woensdag 10 oktober waren de gebieden Schutsboom, Erven en Veste aan de beurt. Daarbij waren 2 wijkagenten, 5 politievrijwilligers, 4 BOA’s, 22 vrijwilligers vanuit Buurt- en WhatsApp-preventie en ook de Wijkraad en Jeugdwijkraad Brandevoort wad die avond weer present. De ‘Witte Voetenactie’ in dit deel van Brandevoort leverde deze feiten op. In alle straten van de Veste (ook de straten zonder bebouwing) werden alleen auto’s, fietsen en overige zaken gecontroleerd omdat ervoor gekozen is om geen woonblokken te betreden.

Vooral op internet zetten .. zodat de inbrekers weten waar ze het beste heen kunnen gaan

Slim zo ja!! Knuppels!!????

Man man man...
Al die mensen die klagen over het 'uitnodigen' van inbrekers omdat er een deur niet afgesloten is.

Hoe erg is het tegenwoordig gesteld, dat je alles perse af moest sluiten.
15 jaar geleden liep je overal nog gewoon bij iedereen de plaats op!
Te triest voor woorden eigenlijk!

Gekke henkie..

Waarom doet iedereen zo moeilijk? Als je te achterlijk bent om je auto op slot te doen moet je niet zeiken als die weg is.

Kirsten Houben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: