Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties
  • 70 onafgesloten garages, poorten en fietsen,
  • 37 niet afgesloten auto’s,
  • 7 openstaande/inbraakgevoelige ramen,
  • 1 open bedrijfsauto met de sleutels erin 
  • 1 open voordeur van een woning.

Dat is het resultaat van de ‘witte voetjesactie’ gisteravond in Dierdonk in het gebied tussen Ockenburghpark-Coendersberglaan-Horstlandenpark.
Met in totaal 17 personen ging de politie, Buurtpreventie Dierdonk Veengeul, wijkboa’s en de gemeente daar rond om bewoners op inbraakgevoelige situaties te wijzen. Zien ze zo’n situatie en zijn de bewoners thuis, dan wordt aan de voordeur een toelichting gegeven en ontvangt de bewoner een preventieadvies. Bij woningen waar bijvoorbeeld een raam open staat of een deur niet goed is afgesloten terwijl er niemand thuis is, wordt de informatie in de brievenbus gestopt. Daarbij krijgt de bewoner door middel van een ‘wit voetje’ een attendering op inbraakgevoelige situaties. Het voetje is een papieren schoenafdruk met daarop de tekst: “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn…”

2 reacties:

Ook burgemeester Elly Blanksma was gisteravond aanwezig, zij twitterde zojuist de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Goed initiatief.

Beantwoorden
Agnes van den Reek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *