5reacties

36 Bekeuringen gisteravond in de Binnenstad

Bij een controle bij 3 panden in Helmond zijn gisteravond diverse overtredingen geconstateerd. In het centrum werden tegelijkertijd verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden 36 processen-verbaal uitgeschreven.
In totaal werden door verschillende organisaties 3 panden bezocht. Bij 2 bedrijven in de binnenstad werden meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder milieuovertredingen en overtredingen in het kader van de brandveiligheid. Ook werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften.

Daarbij vaardigde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een waarschuwing uit op grond van de Warenwet. Bij 1 van de bedrijven en bij een woning in Mierlo-Hout werd mogelijk sociale verzekerings- en/of adresfraude gepleegd. Hier wordt aanvullend onderzoek naar gedaan.
Politie en BOA’s van de gemeente waren gisteravond zichtbaar aanwezig in de Helmondse Binnenstad. Bij verkeerscontroles, waarvoor ook laserapparatuur werd ingezet, zijn 36 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden door rood licht en fout parkeren. Een persoon bleek een openstaande boete van 396 euro te hebben; deze moest de boete ter plaatse voldoen. Er werd 1 persoon meegenomen om DNA af te staan. In totaal werden 18 bromfietsen gecontroleerd; 12 eigenaren kregen een boete. Tot slot zijn 9 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet-naleven van de avondklok.