2reacties

Voortaan 5 vlinder-straatnamen in Stiphout


Aardbeivlinder, Citroenvlinder, Kommavlinder, Vuurvlinder en Zijdevlinder zijn de 5 nieuwste straatnamen in Stiphout. B&W koos voor die namen op advies van de straatnamencommissie onder voorzitterschap van wethouder Frans Stienen.
Deze Stiphoutse straten liggen in het gebied  tussen de Gasthuisstraat, Leemkuilenweg, Vogelenzang en Veedrift. De namen van vlinders werden in Helmond nog niet eerder gebruikt, zo licht de gemeente toe. In De kennisquiz over Helmond bieden ook deze 5 nieuwe namen extra mogelijkheden voor onze In welke straat bevond zich de fotograaf?-vragen.
In Brandevoort werden de straatnamen Lobbenhoeve en Hoenshoeve opnieuw officieel vastgesteld. Dat gebeurde eerder al in 2008, maar omdat in het definitieve plan de ligging van deze straten wijzigde, is dat blijkbaar nodig.
Deze week werd ook bekendgemaakt dat het park in Helmond Oost dat veel Helmonders al 50 jaar kennen als Hortensiapark, nu voortaan ook officieel die naam mag dragen.

In een reactie hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Update:
Meeste bouwkavels in Stiphout Zuid na loting verdeeld
Maandag 30 oktober heeft notaris Marlies Dijkstra de loting verrichtte voor de 26 bouwkavels in plan Stiphout Zuid. Het gaat hier om bouwkavels waar “aardgasloze” woningen worden gebouwd. Hieruit volgden 18 opties en 6 reserve kandidaten.
11 Personen kregen daarbij de eerste voorkeur toegekend. Een reservekandidaat heeft gekozen voor een andere nog beschikbare kavel. De kandidaten gaan de komende 4½ maand onderzoeken of deze inloting tot aankoop van de kavel leidt. De overgebleven 7 kavels zijn vanaf nu in de vrije verkoop (meer informatie over die kavels). Bouwgroep BOTS is de partij die in Stiphout zuid ‘nul op de meter’ projectwoningen aanbiedt. De verkoop hiervan start eind december via Broeckx makelaars.
Nu de loting heeft plaatsgevonden gaan de kopers aan de slag met het uitwerken van hun plannen om hun woning te realiseren. Naar verwachting zullen de eerste bouwactiviteiten in de loop van 2018 starten.

De verkoop van onroerend goed zit in Helmond inmiddels ook duidelijk in de lift. Aantallen transacties nemen toe, zo zie je ook maar uit dit artikel. Ook de kavels aan de Lochtenburg waren snel verkocht.

Joost Niederer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: