3reacties

22 Miljoen voor het Boscotondo-complex


Appartementencomplex Boscotondo is voor circa 22 miljoen euro aangekocht door het in Berlijn gevestigde Catella Residential Investment Management (CRIM). Zij kochten het voor hun derde Europese woningfonds. Die 22 miljoen is klein geld voor Catella dat een beheerd vermogen heeft van bijna 4 miljard euro.
Private investeringsmaatschappij Reggeborgh uit Overijssel is de verkopende partij. Zij verwierven het complex 4 jaar geleden voor het bedrag van ruim 16 miljoen van het Eindhovense Vitalis Woonzorggroep.
In de 3 appartementenblokken van het complex zitten tegenwoordig 92 appartementen (met een oppervlakte van 70 tot 166 m²) en 68 overdekte parkeerplaatsen. In hun persbericht benoemt de koper dat Boscotono via het station van Helmond een directe verbinding heeft naar de toonaangevende High Tech campus in Eindhoven.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Reggeborgh heeft er goed aan verdiend

Lonneke Kroos

Update:
Adolfo Natalini, de architect van het Boscotondo-complex, is overleden. Dat meldde het NRC vandaag.
Op het oude terrein van machinefabriek Begemann werden aan het eind van de vorige eeuw ruim 100 appartementen, het Stadskantoor, de Pathé en de Kunsthal van Museum Helmond gerealiseerd. Dat alles boven een boven een parkeergarage met zo'n 300 plaatsen. Zie de verandering daar aan het kanaal op deze Naw en Vruuger. De Italiaan Natalini was daarvan de architect.
De woningen zijn in 5 blokken rond een openbare ruimte van 120 meter diameter gesitueerd. Stadskantoor en bioscoop vormen in de hoek van het plein met behulp van een poort de overgang naar het centrum. Een aparte ronde woontoren markeert het project aan de zuidkant. Woningen en openbare gebouwen vormen door de gebruikte materialen, natuursteen, baksteen en groenkoperen daken en gevelplaten, een eenheid.
Het appartementencomplex werd in november dus voor 22 miljoen verkocht. Het Stadskantoor en gedeelte dat door de gemeenteraad wordt gebruikt, staat te koop. De eerste biedingen daarop zijn bij de gemeente binnen, zo liet wethouder Harrie van Dijk eerder deze maand weten.
Vorige week overleed Natalini op 78-jarige leeftijd.

@De weblog van Helmond op donderdag 30 januari 2020 om 22:23:

Moge hij in vrede rusten. Hij heeft Helmond een mooi complex nagelaten.

Piet de Wilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: