1reactie

Verbod ‘auto te koop’ industrieterreinwegen

Sinds deze maand is het verboden om auto’s te koop te zetten langs de openbare weg op  bedrijventerrein Hoogeind. De eerste keer dat een dergelijk verbod in Helmond is uitgevaardigd liet een woordvoerster van de gemeente weten.
B&W nam dit besluit naar aanleiding van de herinrichting van Induma Oost op dat industrieterrein en de aanleg van extra parkeerplaatsen aldaar. Ook die nieuw aan te leggen parkeerplaatsen zijn voor werknemers en bezoekers van de bedrijven en niet voor de handel van voertuigen. Zonder het nu ingestelde verbod kan er niets gedaan worden aan de hoge parkeerdruk die ontstaat door de te koop staande auto’s op die locatie.
Vanaf volgende week woensdag gaan stadswachten dat verbod op het te koop aanbieden of verhandelen van voertuigen in de openbare ruimte (openbare weg) handhaven. Wie betrapt wordt, krijgt eerst een waarschuwing. Indien daar geen gehoor aan wordt gegeven, volgt er een boete van 180 euro.
De in oktober gestarte werkzaamheden op bedrijventerrein Induma Oost naderen de eindfase. Komende week worden de panden aan de 1e Tussendijk 8 en de 2e Tussendijk 5E, F en G gesloopt om daarmee een dwarsverbinding door het gebied te realiseren. Met de gevelverbeteringen die de eigenaren uitvoerden, zorgt dat voor een geweldige kwaliteitsverbetering voor het gebied, aldus Stichting Bedrijventerreinen Helmond.