2reacties

Baby Jill is 90.000ste Helmonder (foto’s)


Met de geboorte van baby Jill Kuijpers telt Helmond sinds gisteren officieel 90.000 inwoners. De dochter van trotse ouders Han en Kelly Kuijpers-van Oorschot kwam gisteren ter wereld in het Elkerliek ziekenhuis. Ze weegt 2,8 kilo. Burgemeester Elly Blanksma verwelkomde Jill op de kraamafdeling van het ziekenhuis.
Jill is het eerste kindje van vader Han Kuijpers en moeder Kelly Kuijpers-van Oorschot. De kersverse ouders uit Brouwhuis reageerden verrast: “De geboorte van Jill is al heel bijzonder. En dat ze ook nog de 90.000ste inwoner is van Helmond maakt het extra speciaal.” Het gezin kreeg van de burgemeester bloemen en een cheque ter waarde van 900,00 euro, dus 1 eurocent per inwoner.
Helmond groeide sinds 2009 met zo’n 2.250 inwoners. Jaarlijks worden er zo’n 1.000 kinderen geboren. Er werden in deze periode meer kinderen geboren dan er inwoners stierven. Daarnaast komen er per jaar meer mensen wonen dan er uit de stad vertrekken. Voor de historici: 2 eerdere mijlpalen op dit gebied. Leonarda Wilhelmina van Lierop was de 25.000ste inwoonster van Helmond. Zij werd in augustus 1929 geboren. Jenny van der Galiën werd op 19 november 1987 Helmonder nummer 65.000, zie de foto.
Ook Jean-Pierre van Beers, lid van de Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis, was er om de trotse ouders te feliciteren en deze bijzondere mijlpaal op de kraamafdeling te mogen vieren. Moeder Kelly en Jill verblijven in 1 van de 6 gezinssuites op de Kraamafdeling. Vader Han kan hier ook blijven slapen en de kraamvisite is hier uiteraard welkom. Zo voelt het toch een beetje als thuis.
Geboortezorg is een van de speerpunten van het Elkerliek. Om nog meer gezinnen het gevoel van thuis te kunnen geven, wordt eind 2015 gestart met de bouw van nog 12 gezinssuites. Dan beschikt het ziekenhuis dus over 18  gezinssuites. Het bijzondere van deze suites is dat kindjes die in een couveuse moeten verblijven dan ook bij hun moeder op de kamer liggen. Het contact tussen moeder en kind krijgt zo optimaal vorm.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Pressvisuals.com.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Das nog eens een mooi kraamkado! toppie

De bouw van de bovengenoemde 12 gezinssuites in het nieuwe Centrum voor Geboorte & Gezin is aan het eind van dit jaar gereed. Dat meldde het Elkerliek Ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: