Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.147 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Met de geboorte van baby Jill Kuijpers telt Helmond sinds gisteren officieel 90.000 inwoners. De dochter van trotse ouders Han en Kelly Kuijpers-van Oorschot kwam gisteren ter wereld in het Elkerliek ziekenhuis. Ze weegt 2,8 kilo. Burgemeester Elly Blanksma verwelkomde Jill op de kraamafdeling van het ziekenhuis.
Jill is het eerste kindje van vader Han Kuijpers en moeder Kelly Kuijpers-van Oorschot. De kersverse ouders uit Brouwhuis reageerden verrast: “De geboorte van Jill is al heel bijzonder. En dat ze ook nog de 90.000ste inwoner is van Helmond maakt het extra speciaal.” Het gezin kreeg van de burgemeester bloemen en een cheque ter waarde van 900,00 euro, dus 1 eurocent per inwoner.
Helmond groeide sinds 2009 met zo’n 2.250 inwoners. Jaarlijks worden er zo’n 1.000 kinderen geboren. Er werden in deze periode meer kinderen geboren dan er inwoners stierven. Daarnaast komen er per jaar meer mensen wonen dan er uit de stad vertrekken. Voor de historici: 2 eerdere mijlpalen op dit gebied. Leonarda Wilhelmina van Lierop was de 25.000ste inwoonster van Helmond. Zij werd in augustus 1929 geboren. Jenny van der Galiën werd op 19 november 1987 Helmonder nummer 65.000, zie de foto.
Ook Jean-Pierre van Beers, lid van de Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis, was er om de trotse ouders te feliciteren en deze bijzondere mijlpaal op de kraamafdeling te mogen vieren. Moeder Kelly en Jill verblijven in 1 van de 6 gezinssuites op de Kraamafdeling. Vader Han kan hier ook blijven slapen en de kraamvisite is hier uiteraard welkom. Zo voelt het toch een beetje als thuis.
Geboortezorg is een van de speerpunten van het Elkerliek. Om nog meer gezinnen het gevoel van thuis te kunnen geven, wordt eind 2015 gestart met de bouw van nog 12 gezinssuites. Dan beschikt het ziekenhuis dus over 18  gezinssuites. Het bijzondere van deze suites is dat kindjes die in een couveuse moeten verblijven dan ook bij hun moeder op de kamer liggen. Het contact tussen moeder en kind krijgt zo optimaal vorm.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Pressvisuals.com.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *