6reacties

Brandgevaarlijke woonsituatie aangetroffen

Gisteren heeft het Peelland Interventie Team (PIT) een integrale controle uitgevoerd. De controle duurde van 16.00 tot 22.30 uur en richtte zich op bewoning en gebruik. Het team onderzocht 3 locaties waar Oost-Europese arbeidsmigranten gehuisvest waren. Het vermoeden dat er daar sprake was van misstanden bleek gegrond. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd, zo meldt de gemeente.
In Helmond Noord werd een woning aan de Astronautenlaan bewoond door 6 personen van Poolse afkomst. Een woning aan de Drenthehof in de Rijpelberg werd ook bewoond door 5 personen van Poolse afkomst. Verder werd een woning aan het Utrechtplein in de Rijpelberg bewoond door 6 personen van Letse afkomst. Hier werd een brandgevaarlijke situatie aangetroffen. Op last van de gemeente is de zolderverdieping van deze woning direct gesloten.
Het gebruik is in alle gevallen strijdig met het bestemmingsplan. De bewoning was niet conform inschrijving BRP en er werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. Er volgen passende handhavingstrajecten. Op 1 adres werd direct de stroom afgesloten. De verhuurder heeft op last van de gemeente een ander onderkomen gezocht voor de bewoners. Op alle adressen werd informatie opgehaald over arbeidsverhoudingen. De informatie heeft betrekking op betalingen, premies en belasting en geven aanleiding voor verder onderzoek.
Bij de actie waren naast de gemeente ook de politie, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost en Enexis betrokken.